Майже сотня шкіл Тернопільщини перейшли на дистанційне навчання

92 дві школи на Тернопільщині станом на ранок 27 січня перейшли на дистанційне навчання. Це школи практично зі всіх громад області, повідомила «Терену» начальниця обласного управління освіти і науки Ольга Хома.

- Є громади, де дистанційно навчаються 100% шкіл, є такі, де частково – одна, дві школи, - каже вона. - Є школи, де закриті лише окремі класи. Так, зараз у нас є дані про 146 закритих на карантин класів. Ситуація щодня змінюється, адже одні класи виходять на навчання, інші закриваються.

Згідно з останніми даними обласного управління освіти, на Тернопільщині на COVID-19 хворіють 146 школярів та 86 педпрацівників. Скільки триватиме дистанційне навчання, кожна школа визначає індивідуально.

- Це регулюють школи, вони контактують з батьками і бачать, коли діти готові продовжити навчальний процес. Дистанційна форма може тривати 3, 4 дні, - зазначає Ольга Хома.

Нагадаємо, рішенням обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ на НС) школи Тернопільщини можуть самі вирішувати закривати на карантин окремі класи чи школи.

Наразі відомо, що повністю на дистанційній роботі усі заклади освіти у Підгаєцькій, Скалатській та Козівській, Лановецькій громадах. Приміром, у Лановецькій громаді станом на 25 січня 19 класів перевели на дистанційне навчання, а 468 дітей (25% від загальної кількості) перебувають на самоізоляції. У 30 учнів та 10 педагогів підтверджено коронавірусну хворобу, повідомила начальниця відділу освіти, культури, охорони здоров’я та соціальної політики Лановецької міської ради Оксана Ходанович. Зважаючи на таку ситуацію, школи Лановецької громади з 25 січня по 4 лютого перейшли на дистанційне навчання.

З 24 січня на дистанційній формі навчання школи у Чорткові.

Фото з відкритих джерел

ТернопільщинашколигромадиТеренучніОльга Хомакарантиндистанційне навчання