На Тернопіллі створять екологічну муніципальну поліцію (відео)

За порушення у сфері екології до відповідальності на Тернопіллі у 2016 році притягнули 680 осіб. Утім, і штраф – надто малий, і покарати змогли далеко не всіх, а тому стан навколишнього середовища - катастрофічний.

Відтак під час засідання колегії Тернопільської обласної держадміністрації (ОДА) сьогодні, 30 березня, вирішили, що вплив на порушників має бути суттєвішим. Тож до 1 липня 2017 року усі міські, селищні  і сільські ради об’єднаних територіальних громад мають розробити і затвердити місцеві програми охорони навколишнього природного середовища із наступним їх дотриманням. Відповідне доручення дав голова обласної державної адміністрації Степан Барна.

[embed]https://youtu.be/0v80QRZ_i08[/embed]

Власне, про порушення в сфері екології якраз на колегії звітував начальник Державної екологічної інспекції Едуард Ференц.

Окрім того, за фактами екологічних правопорушень до правоохоронних органів надіслали 75 матеріалів, на підставі яких відкрили 14 кримінальних проваджень.

Едуард Ференц підтвердив - найбільше порушень законодавства дійсно виявили у сфері поводження з відходами. Тож до адміністративної відповідальності притягнули 238 осіб.

[embed]https://youtu.be/ySV4n5SakPk[/embed]

Пригадав начальник Державної екологічної інспекції і те, що фахівці цієї служби не давали свого висновку щодо торф’яних котелень, які викликали спротив тернополян.

[embed]https://youtu.be/seM_PIE5cco[/embed]

Чимало фактів, що підтверджують плачевний стан екології на Тернопіллі озвучив і начальник Управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Орест Сінгалевич. Відтак запропонував оригінальний вихід із ситуації.

До речі, у повноваження підлеглих Ореста Сінгалевича не входить карати порушників. Чиновники можуть лише наполегливо радити тим же головам громад і нагадувати керівникам сільрад, що їм необхідно виконувати норми екологічного законодавства. Штрафи – це лише прерогатива Державної екологічної інспекції, а незабаром – і представників екологічної муніципальної поліції.

Фото і відео автора

ВідеоТернопільщинаекологіяСтепан БарнаТеренсміттєзвалищеОрест СінгалевичЕдуард Ференцекологічна муніципальна поліція