На Тернопільщині поважний ювілей святкує головний лемко України (фото)

Український громадський діяч, голова Всеукраїнського товариства «Лемківщина» Олександр Іванович Венгринович відзначає сьогодні, 23 листопада, поважний ювілей.

Про це дуже тепло, хоч і коротко повідомив у соціальній мережі «Фейсбук» його син – Юрій (цитуємо): «Сьогодні - 80 років нашому Татові! Поважний вік надзвичайної людини, доброго Батька, Дідуся, Прадідуся. Величезного патріота України і Лемківщини! Многая Літа тобі наш дорогенький!».

Ватра

Нагадаємо, Олександр Венгринович народився у Криниці на Лемківщині. Восени 1945-го внаслідок депортації українців із Польщі разом із батьками, сестрою і братом опинився в Монастириській на Тернопільщині. Саме він був серед ініціаторів створення об’єднання лемків, а також – нині уже Міжнародного фестивалю «Дзвони Лемківщини». Більше про цього чоловіка можна дізнатися ТУТ.

Ватра2

«Терен» приєднується до вітань. Редакція бажає ювіляру: успіхів у справах, здоров'я у родині, серця, сповненого любові, очей, що світяться від щастя, нових відкриттів і найяскравіших емоцій. Нехай життя Вам дарує лише приємні миті!

Фото із відкритих джерел і сторінки Юрія Венгриновича у «Фейсбуці»

ТернопільщинаТернопільфестивальПольщаТеренювілейДзвони ЛемківщиникриницяОлександр Венгринович