На Тернопільщині призначили штрафів майже на 34 мільйона

До порушників торгівлі підакцизними товарами на Тернопільщині застосували 33,8 млн грн фінансових санкцій. Загалом фахівці зафіксували понад 300 порушень законодавства.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Цьогоріч податківці Тернопільщини провели 242 перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами і пальним, звітують у податковій. - Відтак до порушників застосували фінансові санкції на суму 33,8 млн грн.

За результатами проведених перевірок встановили 317 порушень законодавства, що регулює виробництво та обіг підакцизних товарів, їх реалізацію. 

- Так, у 64 випадках здійснювали роздрібну торгівлю тютюновими виробами з полиць самообслуговування, у 46 – не видали розрахункового документа (чека), а також не було забезпечено ведення належного обліку товарних запасів, - перелічують у податковій. – Окрім того, у 39 - торгували алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін, стільки ж випадків – реалізації підакцизної продукції без зазначення коду товарної продукції згідно з УКТЗЕД тощо.

До речі, із початку року анулювали 193 ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і 176 – на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Довідка. На початку вересня діючих ліцензій було 4 773, серед них 2 592 - на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 2 181 – на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Фото із відкритих джерел

податковаТернопільщиназаконштрафалкогольпорушенняТеренліцензіятютюнДПС