Найдешевший борщ на Тернопіллі: скільки вартують інгредієнти для популярної страви
Найдешевший борщовий набір – на Тернопільщині.
Аби приготувати традиційний український борщ та підрахувати його вартість у кожній з областей, Асоціація постачальників торговельних мереж відібрала наступні продукти: свинина (600 г), картопля та буряк (500 г), капуста (300 г), морква і цибуля (200 г), 3 столові ложки томатної пасти, 3,5 літри питної води, 200 грам сметани, лавровий лист, сіль, перець.
Так, виявилося, що найдешевший борщ на Тернопіллі. За такий набір продуктів жителям області треба заплатити 91,8 грн. Тоді як за найдорожчий на Закарпатті треба віддати 109,1 грн, пише Олексій Дорошенко.
Окрім того, з’ясували, що найдешевшою серед всіх областей на Тернопільщині є свинина (59,7 грн) та сметана (10,4 грн). Проте ціна на цибулю у нашій області одна з найвищих (4,2 грн за 200 грам).
До слова, минулого року Тернопільщина не входила у трійку найдешевших регіонів для приготування цієї страви.
Фото з відкритих джерел