Обмеження у часі для проїзду пенсіонерів у громадському транспорті у Тернополі скасували з 15 травня (фото)

Пом'якшити деякі карантинні заходи вирішили у Тернополі. Зокрема, обмеження щодо проїзду пенсіонерів у громадському транспорті знімуть уже завтра, 15 травня.

Таке рішення ухвалили на онлайн-засіданні міського оперативного Штабу із подолання надзвичайної ситуації сьогодні, 14 травня. Нагадаємо, «Терен» писав, що у місті та області поліпшилася ситуація щодо рівня захворюваності на COVID-19. Позитивні тенденції збереглися. Тим паче, Тернопіль і регіон тепер відповідають «жовтому» рівню епідеміологічної небезпеки.

Паничев1

Тож, заслухавши виступи медиків та інших учасників штабу, учасники засідання вирішили рекомендувати виконавчому комітету відмінити часові обмеження пільгового проїзду пенсіонерів за віком у громадському транспорті Тернопільської міської територіальної громади, встановлені рішенням від 15.03.2021 року. Про це просив особисто Олег Вітрук – начальник міського Управління транспортних мереж та зв’язку.

Вітрук

Це означає, що після прийняття відповідного рішення виконавчим комітетом тернопільські пенсіонери за віком у робочі, вихідні і святкові дні їздитимуть у маршрутках, а також у комунальних автобусах і тролейбусах - безкоштовно і без обмежень у часі, за наявності пільгової «Соціальної карти тернополянина». Нагадаємо, до 15 травня безкоштовно скористатися громадським транспортом Тернополя пенсіонери за віком можуть лише із 10:00 до 16:00.

Штаб2

Окрім того, учасники штабу також вирішили звернутися до Кабінету Міністрів із проханням про внесення змін до постанов КМУ від 22.07.2020 р. за №641 і від 09.12.2020 р. за №1236 про відміну обмежень у перевезеннях пасажирів в міському громадському транспорті, а саме: дозволити перевезення пасажирів в кількості, відповідно до паспорту заводу-виробника у «зеленій» і «жовтій» зонах епіднебезпеки.

Надал

Втім, міський голова Сергій Надал наголосив: на території Тернопільської громади і надалі будуть посилено контролювати дотримання встановлених обмежувальних протиепідемічних заходів, що відповідають «жовтому» рівню епіднебезпеки (за Постановою КМУ №1236 від 09.12.2020 р. – прим.).

- Епідемія нікуди не поділася, - зауважує він. – Ми лише пом’якшуємо ті заходи, які вводили у місті додатково, аби зменшити рівень захворюваності. Контроль за дотриманням норм, виписаних на рівні Кабміну, залишається.

Поліція

На засіданні Штабу також доручили відділу охорони здоров’я: - звернутися у департамент охорони здоров’я Тернопільської ОДА з клопотанням про зняття статусу госпіталю для надання медичної допомоги пацієнтам із COVID -19 з КНП «Міська комунальна лікарня №3». Це потрібно для забезпечення повноцінного функціонування закладу і можливості отримання коштів від НСЗУ за надані медичні послуги за основними пакетами, зареєстрованими в НСЗУ; - звернутися через департамент охорони здоров’я Тернопільської ОДА до керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня з клопотанням про можливість скорочення ліжкового фонду у закладах охорони здоров’я Тернополя, що надають медичну допомогу пацієнтам із підозрою/підтвердженим випадком коронавірусної інфекції COVID -19.

Фото з трансляції засідання Штабу на сторінці Сергія Надала у «Фейсбуці»

ТернопільполіціяСергій НадалпенсіонериконтрольТеренгромадський транспортвимогиміський головакарантинобмеженняОлег Вітрук«жовта» зона