Про мільйонні статки на Тернопільщині заявили майже пів сотні людей

Понад 13 тисяч жителів Тернопілля торік задекларували свої доходи. Серед них чесно зізналися про статки 49 мільйонерів.

Про це повідомили у Секторі комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області

- Свій конституційний обов’язок щодо декларування доходів упродовж 2019-го виконали 13 228 жителів нашого краю, - уточнюють у податковій. - Порівняно з 2018 роком кількість декларантів зросла на 3 294 особи. Про отримані неоподатковані доходи заявили 7 639 громадян. Правом на податкову знижку скористалися 5 589 осіб.

Загальна сума самостійно нарахованих податкових зобов’язань склала 22,9 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) і 4,3 млн грн військового збору.

- Найчастіше декларанти заявляли про отримання доходів за договорами спадщини і дарування та продажу рухомого чи нерухомого майна, - розповідають фахівці. - Громадяни подали 1 502 і 701 таку декларацію, відповідно. Вони заявили про отримання 164,7 млн грн і 76,1 млн грн доходів, відповідно. Про доходи від здачі в найм майна на суму 11,5 млн грн інформували 379 жителів краю, а доходи, отримані від незалежної професійної діяльності, задекларували 306 осіб (25,5 млн грн – прим.).

Найбільші суми ПДФО, а це - 7,8 і 4,6 млн грн визначили громадяни, які отримували подарунки, спадщину і здійснювали незалежну професійну діяльність. Тим, хто отримував доходи від продажу нерухомого чи рухомого майна, а також - іноземні доходи необхідно буде сплатити 3,3 і 3 млн грн, відповідно.

- Також 96 жителів нашої області, які отримали доходи за кордоном, виконали свій конституційний обов’язок і задекларували 17,4 млн грн доходу, - додають у податковій. - Крім того, 49 осіб заявили про отримання мільйонних статків на загальну суму 132,9 млн грн. Основними джерелами доходів мільйонерів були продаж чи здача в оренду нерухомого і рухомого майна, спадщини чи дарування, інвестиційний прибуток, додаткове благо тощо. Мільйонери вже сплатити 6,2 млн грн ПДФО і 900 тис. грн військового збору.

Варто нагадати, що із січня 2020 р. стартувала деклараційна кампанія. Відтак громадяни, які у 2019-му отримували доходи, з яких податок не сплачували, зобов’язані задекларувати їх до 30 квітня включно.

 

Фото із відкритих джерел

ГрошіТернопільщинаподарунокнерухомістьПДФОТерендеклараціяспадщинаподаткова знижкастаткимільйонерДПСіноземні доходи