Просять підтримати петицію про присвоєння Героя України загиблому матросу з Тернопільщини

Воїн став на захист країни з перших днів повномасштабного вторгнення. Світла пам'ять

Петицію про присвоєння звання «Герой України» посмертно матросу Володимиру Кучеруку опублікували на офіційному інтернет-представництві президента України.

Герой служив оператором відділення управління зенітної ракетно-артилерійської батареї військової частини А 4548. З перших днів повномасштабного вторгнення був у складі добровільного формування №23 м.Київ «Карпатська Січ» 112-ої бригади територіальної оборони України (в/ч А7294).Приймав безпосередньо участь в боях по захисту Києва, Київської та Харківської областей. Обороняв Бучу, Ірпінь, Ізюм.

Після лікування важкої контузії у січні 2023 року пройшов курси військового вишколу в навчальному центрі «Десна», після чого уклав контракт з 37 бригадою морської піхоти в/ч 4548 і був прийнятий на посаду оператора відділення управління зенітної ракетно-артилерійської батареї.

Указом Президента від 18 травня «за вагомий особистий внесок у зміцненні обороноздатності Української держави, за мужність і самовідданість, високий професіоналізм, у виявлених під час бойових дій, та при виконанні службових обов'язків» нагороджений медаллю «Захисника Вітчизни».

Також у 2024 році нагороджений медаллю «Ветеран Війни». У 2023 році за проявлені ініціативність, старанність, рішучість, особисту мужність при виконанні службових обов'язків та відвагу під час захисту державного суверенітету України нагороджений Почесною Грамотою. У 2024 році присвоєно відзнаку-звання «Почесний громадянин Тернопільської області» (посмертно).

За словами побратимів, він був майстерним і мужнім воїном, користувався повагою та авторитетом. Його енергія та завзятість заряджали та надихали на боротьбу. Був щирим та відвертим, доброзичливим та надійним товаришем, завжди намагався у всьому допомагати іншим. Віддано працював в Тернопільському вищому професійному училищі ресторанного сервісу і торгівлі фахівцем з цивільного захисту, був активний в формуванні соціальної та громадської позиції, мав свої погляди та переконання. Багато часу приділяв вихованню молоді. Неодноразово проводив зустрічі із здобувачами освіти в навчальних закладах. Став справжнім взірцем для майбутнього покоління. Відʼїжджаючи на фронт, говорив: «Я йду воювати, щоб ви жили», – йдеться в тексті петиції.

Нагадаємо, загинув Володимир 27 червня в районі Новобореслава Херсонської області, під час виконання бойового завдання.

Підтримати петицію можна за посиланнями:

https://petition.president.gov.ua/petition/234684?fbclid=IwY2xjawFttOpleHRuA2FlbQIxMQABHZU-PycjTlbPaTbV2MsF2vwjn9GE10fFM3j-7GlmYU7JHKQczzmTvAAy_g_aem_ril2ctUbcrihWM1qOqKN7A

Читайте також: З’явилася петиція про присвоєння звання «Герой України» загиблому 50-річному захиснику з Тернополя

Фото Лановецької міської ради

петиціяГерой УкраїниВолодимир Кучерук