Приватні виконавці незабаром працюватимуть у Тернополі (відео)

Комплексна реформа системи примусового виконання судових рішень триває в Україні і на Тернопіллі, зокрема. Тож у нас скоро запрацюють приватні виконавці.

Нагадаємо, 2 червня 2016 р. Верховна Рада розглянула у другому читанні і схвалила в цілому проекти Законів «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів» і «Про виконавче провадження». Це і дало старт довгоочікуваній реформі (про новації також читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТприм.).

Виняток - соціально чутливі категорії

Останні, за його словами, матимуть ідентичний набір прав і повноважень щодо виконання судових рішень, як державні виконавці. Втім, певні відмінності все-таки є.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=mViV1NvLVLo&feature=youtu.be[/embed]

Планують створити відкритий реєстр боржників

Прийняття вище вказаних законів є наслідком проведення судової реформи, нагадує Едуард Кольцов. Більше того, передбачені ними зміни мають сприяти підвищенню рівня виконання судових рішень у цілому і створенню конкурентного середовища. Адже в країні побудують розгалужену мережу приватних спеціалістів, які працюватимуть паралельно зі своїми державними колегами.

Закони вводяться у дію через три місяці із дня опублікування. У Кабінеті Міністрів України і Міністерстві юстиції до того часу мають здійснити низку заходів і прийняти ряд підзаконних актів, аби новація запрацювала.

До речі, у приватних виконавців не буде якихось додаткових повноважень чи методів роботи. Вони працюватимуть за тими ж принципами, що й державні.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото і відео автора

Довідка. Згідно із нововведенням, в Україні вводиться в дію оновлена процедура виконавчого провадження і запроваджується ряд вдосконалень, що передбачають:

ВідеореформаТернопільщинаТеренЕдуард Кольцовприватні виконавці