Рекорд побили: стільки грошей на Тернопільщині ще не збирали

Платники податків на Тернопільщині спрямували до зведеного бюджету майже 7,2 млрд грн платежів. Фактичні надходження перевищили очікувані. По суті, область побила рекорд.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж минулого року платники податків Тернопілля сплатили до Зведеного бюджету України аж 7 млрд 270,5 млн грн податків і зборів, - каже виконувач обов’язків начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Валерій Лісницький. - Фактичні надходження перевищили очікувані на 2,7%. Отож, до бюджету додатково надійшло 191 млн грн. Порівняно із січнем-груднем 2018 року сплата зросла на 895,8 млн грн, або «плюс» 14,1%.

Він зазначив, що до державної скарбниці спрямували 3 млрд 11,8 млн грн. Приріст надходжень до 2018 року склав 244,1 млн грн, або на 8,8%.

- До місцевих бюджетів у січні-грудні 2019-го надійшло 4 млрд 334,5 млн грн платежів, що на 5,5% більше, ніж очікувалося, – констатував Валерій Лісницький. - Скарбниці територіальних громад додатково отримали 226,7 млн грн.

Керівник податкової служби краю наголосив: порівняно з аналогічним позаторішнім періодом приріст надходжень склав 698 млн грн, або «плюс» 19,2%.

- Вважаю, що такого результату вдалося досягнути завдяки популяризації доброчесної сплати податків серед платників, розумінню платниками необхідності наповнення бюджетів усіх рівнів, а також – завдяки створенню комфортних умов для виконання конституційного обов’язку кожним громадянином через розвиток електронних сервісів служби, – підсумував Валерій Лісницький.

Фото надане Сектором комунікацій ГУ ДПС в області

ГрошіподатковаТернопільщинарекордТеренДПСВалерій ЛісницькийГоловне управління ДПС у Тернопільській області