Тернополяни починають робочий день пілатесом на сапах (фоторепортаж)

Почати день на сапах Тернопільського ставу можуть охочі потренуватись. Заняття supPilates проводить неподалік Riveside тренер Вікторія Кушнірук. Вона розповіла «Терену», для кого підходять вправи посеред води і який ефект від таких тренувань слід очікувати.

- Pilates – це реабілітаційні вправи, які практично не мають протипоказань, - пояснює Вікторія. – Цей комплекс фізичних вправ, який допомагає укріпити і зробити гнучкими всі м’язи нашого тіла. Принципи пілатесу – уміння відчувати та тримати баланс, фокусуватись, центруватись, розвивати силу та гнучкість тіла. SupPilates вимагає більших зусиль для охочих покращити своє тіло. Адже тримати рівновагу на дошці під коливаннями хвиль – це ускладнене завдання для виконання вправ. Загалом, можна назвати його тренувальним синтезом Pilates і sup board.

Ще більшим викликом SupPilates стає для тих, хто не вміє плавати. Але для таких дають жилети, якими користуються до моменту, коли починають відчувати дошку.

Ідея у тренера з’явилась після відпочинку на морі. Адже оренда сап-бордів у нашому місті є. Тож де, як не в Тернополі, займатись літнім підвидом Pilates.

- Люди, у яких активна робота, приходять на ранкові тренування, і ця година для них пролітає, як 20 хвилин, - продовжує Вікторія. – Тишина на воді, відсутність скупчення людей, спів пташок, коливання хвиль і робота над покращенням власного тіла – що може краще налаштувати на працю. Вода під час виконання вправ дає додатковий ефект, коли включаються ті мязи, про існування яких ми і не здогадуємось.

І це не єдина перевага SupPilates. Робота та статика, на вдиху і видиху – це найбезпечніше для організму. Під час виконання вправ також відбувається релаксація ЦНС.

- Pilates та SupPilates - є чудовим доповненням для любителів тренувань у спортзалі, - додає тренер. - Адже прокачування м’язів без їх розслаблення та розтяжок може дати згубний ефект. Загалом, тренування мають бути орієнтовані на розумне тіло. Це і є метою нашої діяльності  - досягти рівноваги між тілом і розумом.

Охочі спробувати себе у такому спорті на сапі мають шанс до холодів протягом літа та можливо початку осені. Тренування проводять зранку (8-9 год.) і ввечері (7-8 год.). Усе залежить від погоди, тож графік нестабільний.

Також у Тернополі можна зайнятись вправами для свого обличчя, аби попередити його старіння. Що таке face-building читайте у наступних публікаціях «Терену».

Фото benefit.te.ua

ФоторепортажЦе цікавоТернопільський ставТернопільТерентренуванняпілатессапиВікторія КушнірукSupPilates