Стало відомо, звідки на Тернопільщині беруть мільйонні статки 

Мільйонні статки на Тернопільщині цьогоріч задекларували 35 краян. Вони чесно розповіли про отримані понад 175 млн грн прибутку.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області. Нагадаємо, завершилася деклараційна кампанія-2020, під час якої звітували про доходи за 2019 рік, із яких податок не утримували.

– Цьогоріч про отримані доходи, які перевищили мільйон гривень, заявили 35 краян, – кажуть у податковій. – Загальна сума прибутку мільйонерів склала 175,5 млн грн.

Що цікаво, здебільшого мільйонери збагачувалися від спадщини і дарування, а також продажу нерухомості та рухомого майна. Про такі прибутки заявили по 6 декларантів.

– Незалежна професійна діяльність принесла мільйонні доходи 5 жителям Тернопілля, – уточнюють у податковій. – Іноземні доходи та інвестиційний прибуток зробили мільйонерами 3-х і 2-х декларантів, відповідно. Решта – заявили про інші види доходів. Тепер мільйонери мають додатково сплатити 4 млн 389,5 тис. грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) і 548 тис. грн військового збору. 

До слова, загалом цьогоріч податкові декларації про отримані доходи подали 7794 наших земляки. Причому 4630 із них зобов’язані були задекларувати свої доходи, а 3164 – виявили бажання скористатися правом на податкову знижку.

Зауважимо, за підсумками декларування, суму податкових зобов’язань, зазначених у поданих деклараціях, необхідно сплатити упродовж 60 днів після завершення деклараційної кампанії, тобто – до 1 жовтня 2020 р. Натомість скористатися правом на податкову знижку можна аж до 31 грудня.

Фото із відкритих джерел

ГрошіподатковаТернопільщинаТерендохідподаткова знижкастаткимільйонерДПС