Свинина подорожчала на чверть перед Великоднем (Агроновини)

Ціни на живих свиней піднялися із 35 грн/кг живої маси до 48 грн/кг живої маси. Таке підвищення цін спричинене Великодніми святами.

Про це повідомила прес-служба ТОВ «Центр підвищення ефективності в тваринництві».

До свята свинина в роздріб може сягнути 150 грн/кг.

Україна продовжує стрімко збільшувати експорт яблук

1501 (Copy)

Не дивлячись на світове перевиробництво яблук та поступове закінчення сезону реалізації, Україна продовжує доволі активно завойовувати зовнішні ринки. Як повідомляють фахівці «AGRI-GATOR», тільки у березні поточного року країна збільшила експорт цих фруктів у 2,6 рази, ніж у той же місяць 2018 року!

Згідно з останніми звітами державної фіскальної служби України, у березні 2019 року українські виробники яблук відвантажили на зовнішній ринок 10,6 тис. тонн яблук, що у декілька разв перевищує минулорічні показники. Нагадаємо, що за той же місяць минулого року експорт українських яблук склав трохи більше 4 тис. тонн.

Загалом з початку сезону-2018/19 (липень-березень) країна вже відвантажила на зовнішні ринки 48,5 тис. тонн яблук, що у 1,6 рази перевищує показники за той же період минулого року та є рекордним результатом за всі роки незалежності України. У грошовому еквіваленті експорт також збільшився у 1,6 рази з $9,6 млн. до $15,7 млн.

Основним ринком збуту українського яблука залишається Білорусь – на долю цієї країни припадає близько 30% експортної виручки. При цьому зауважимо, що за аналізований період Україна доволі непогано зарекомендувала себе на ринку Іраку. Так, якщо за перші 9 місяців сезону-2017/18 на ринок цієї країни було відвантажено яблук менш ніж на $100 тис, то вже у поточному сезоні цей показник досягає $1,1 млн.

Фото з дописів

агроцінаекспортТереняблукасвининаБілорусьІракВеликдень