Тернопілля: найбільше сплатили імпортери сільськогосподарської техніки

У п’ять разів зросли на Тернопільщині надходження до бюджету від імпорту транспортних засобів від початку цього року.

Так, лише протягом серпня Тернопільська митниця Державної фіскальної служби (ДФС) перерахувала до бюджету 98,5 млн грн, що на 21,6 млн грн або 28,1% більше, ніж за аналогічний період торік.

Імпортували підприємствами, які торік не працювали

Збільшенню надходжень посприяло здійснення імпорту підприємствами, які торік не працювали (у тому числі, із місцем обліку в інших областях України – прим.). Так, усього в серпні 2016-го 34 підприємства, які почали свою діяльність цьогоріч, сплатили 15,5 млн грн, або 15,7% від адміністрованої митницею загальної суми податків.

Усього в серпні підприємства, які збільшили надходження, сплатили 56 млн грн, або 56% від адміністрованої суми, що удвічі більше, ніж у серпні минулого року.

Суттєва активізація імпорту транспортних засобів

Оформлення підприємств із місцем обліку в інших митницях ДФС теж дало результат (про це докладно чит. ТУТ прим.). Зокрема, у серпні 2016 року здійснювали імпорт 25 таких підприємств. Вони сплатили 17,5 млн грн, або 18% від адміністрованої суми.

Загальна сума додаткових надходжень від контролю за правильністю визначення митної вартості, класифікації і країни походження товарів становить 2,8 млн грн, або 1,6% від адміністрованої суми податків. Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) в області.

Фото із відкритих джерел

 

 
ТернопільщинамитницяДФСТеренавтоОксана Антоновичнадходженнясільськогосподарська техніка