Віра Олександрович

Свіжоморожена риба залишається популярним імпортом на Тернопіллі

unnamed (8)

Понад 12 тисяч декларацій на Тернопільській митниці Державної фіскальної служби (ДФС) вже оформили «електронкою».

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління ДФС в області (про діяльність Тернопільської митниці «Терен» писав докладно ТУТ, ТУТ і ТУТприм.).

  • Із початку року загальний товарообіг області склав 301,4 млн доларів США. Порівняно із аналогічним періодом 2015 року він збільшився на 6%, - каже в. о. начальника Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович. - Зокрема, імпортували товару на 150,9 млн доларів. Це - на 11% більше, ніж у січні-липні минулого року. На 2% зросли обсяги експортних операцій. Тепер вони становлять 150,5 млн доларів США.

За словами Оксани Антонович, усього за сім місяців оформили 12 тисяч 170 митних декларацій. Із них понад 4,7 тисяч – імпортних і майже 5 тисяч – експортних, а також більш як 2,5 тисячі декларацій оформили в інших митних режимах.

  • При цьому забезпечили стовідсоткове оформлення декларацій в електронному вигляді, - наголошує начальниця.

Зовнішньоекономічні операції підприємці проводили із торговельними партнерами із 67 країнами світу. Перші позиції тут традиційно тримають: Польща (55,8% від усього товарообігу), Німеччина (8,1%), Білорусь (4,7%), Великобританія (3,8%) та Італія (3,8%).

  • Здебільшого експортували електроустаткування (53%), м'ясо яловичини, курки (7%), деревину і вироби з неї, яблучний сік (по 5%), технічний казеїн (4%) та інші товари (26%), - уточнює Оксана Антонович.

Серед імпортованих товарів, із її слів, переважали: електроустаткування, зокрема проводи та арматура ізольовані, радіотехнічні пристрої (36%), механічне обладнання (14%), полімерні матеріали, пластмаси, у тому числі сировина для виробництва поролону, пластмасові вироби (12%), а також - свіжоморожена риба і мінеральні добрива (по 4%), інші товари (30%).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео