Тернополянам на замітку: джоґінґ вранці може дати чудовий результат

У парках, скверах чи лісопаркових зонах на час дії карантинних обмежень бігати не можна. Однак бігати вуличками міста або ж у лісі не заборонено. Тож ви можете влаштовувати пробіжки по вулицях, тротуарах, уздовж трас і доріг з дотриманням правил дорожнього руху. А для цього чудово підійде біг підтюпцем, або, як його ще називають - футинґ, джоґінґ.

Цей вид повільного бігу, дуже популярний. Для цього не потрібні ані спеціальні місця, ані прилади, ані складні комбінації вправ. Адже ви самі собі можете бути інструктором і самостійно вирішувати де бігати і як довго.

Підготовка

Слід звернути увагу на взуття, у якому збираєтеся бігати, аби не виникало травмування нижніх кінцівок. Повинно бути спеціальне взуття для бігу. Одяг обирайте зручний, такий, що не сковує рухи. Це може бути спортивний костюм або лосіни. Для жінок замість бюстгальтера, для кращої підтримки грудей, шок абсорбер (спеціальний спортивний топ для бігу).

Ранкові пробіжки

Найкращий час для бігу – ранок. А все тому, що вранці організм використовує свої резерви енергії, у результаті чого спалюються жирові тканини.

Найкраще місце для бігу – ліс, але якщо неподалік його немає, то можна побігати поблизу дому.

Слід починати з розминки, щоб приготувати суглоби та м'язи до навантаження, а закінчити вправами на розтягнення (завершити заминкою), щоб повернути м'язам відповідну форму.

Потрібно бігати в такому темпі, щоб можна було вільно дихати та розмовляти, а сам процес не виснажував, а приносив задоволення.

Це прості правила, тому не слід довше чекати, якщо надворі гарна погода, можна вже сьогодні почати і на власному досвіді переконатися в перевагах повільного бігу.

ТернопільтернополянипорадиТеренбіг підтюпцемфутинґджоґінґ