Тернополянам на замітку: комплекс вправ для джампінгу, що допоможуть новачкам освоїти новий вид спорту

Для того, щоб мати певне уявлення про одне повноцінне заняття джампінгом, ми наведемо приклад комплексного тренування. Займаючись систематично, ви зможете плавно переходити від одного виду стрибків до іншого і це не буде для вас обтяжливо.

Базові вправи складаються із:

- Розтяжки

У стрибку потрібно розвести ноги в сторони, наскільки це можливо. Паралельно тягніть до пальців ніг пальці рук.

- Тренування координації

Випрямтеся, ноги зведіть разом, руки витягніть уздовж корпусу. Здійснюйте невисокі стрибки, при цьому напрямляйте і відтягуйте пальці ніг максимально вниз. Приземляйтеся на стопу. Через тиждень тренувань можна здійснювати в стрибку різні махи руками і розводити ноги на ширину плечей.

- Вправ для схуднення живота

Міцно тримайтеся за поручень, присядьте, підтягніть зігнуті коліна максимально до грудей. Повільно випряміть ноги, не відпускаючи поручня. Поверніться у вихідне положення.

- Для схуднення ніг

Зігніть одну ногу в коліні, другу (випрямлену) відставляйте назад. Балансуючи розведеними в сторони руками, гойдайтеся вгору-вниз. Коли вестибулярний апарат буде готовий, можете в такому положенні виконувати невисокі стрибки. При цьому будете відчувати, як напружуються м’язи сідниць і стегон. Не забувайте міняти положення ніг.

- Для прокачування трицепсів

Для цієї вправи необхідно сісти в центр батута, випрямити спину, при цьому спираючись на руки, відведені назад. Виконуйте стрибки в такому положенні, відштовхуючись і руками, і ногами. Вправа доволі складна і вимагає певної фізичної підготовки.

- Для прокачування пресу

Встаньте у позу собаки та відштовхніться. У стрибку випрямляйте руки і ноги, опускайтеся на сітку животом донизу. В наступному стрибку, відпружинивши, знову вставайте на карачки.

Вправи складні і вимагають постійних тренувань та вдосконалення. Ви маєте бути готовими до того, що не все буде виходити з першого разу. Бажаємо успіху!

Фото з відкритих джерел
порадиТеренвправиджампінгбазові тренування