Тернополянка на “Східному” варила опій (фото)

Після численних скарг мешканців “Східного” мікрорайону правоохоронці взялись за розслідування. Про те, що жінка виготовляє та реалізує наркотики знали усі її сусіди.

Правоохоронцям все ж вдалося вийти на слід організатора наркоторгівельного бізнесу та вилучити понад двадцять кілограм макової соломки та майже 30 літрів розчину опію разом з іншими наркотичними засобами.

н3

Як з’ясувалося згодом, тернополянка 1967 року народження вже неодноразово притягувалася до кримінальної відповідальності та відбувала покарання за подібні злочини. Вона ж варила опій та торгувала ним. Разом з прикриттям такого бізнесу працівники правоохоронних органів встановили особи ще п'ятдесяти покупців.

- За один мілілітр наркотичної сировини підприємець просила сто гривень. Аби дія наркотиків була сильнішою, жінка в додачу до ширки пропонувала ще й сильнодіючі лікарські речовини такі як «Соннат» та «димедрол». За день в середньому вона заробляла близько двох-трьох тисяч гривень. Проте впоратися з великою кількістю клієнтів ставало складно і жінка взяла собі у помічники ще одного наркозалежного тернополянина. Він допомагав збувати товар, - розповідають у відділі комунікації НП Тернопільської області. - Щоб не викликати підозри в сусідів, підприємливий дует варив наркотики в приватній оселі на масиві «Дружба». Її вони «винаймали» у ще одного наркозалежного чоловіка за дозу ширки.

н2

Працівники поліції затримали організатора і її поплічника відповідно до статті 208 КПК. На даний час вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу. Правоохоронці інкримінують статтю 309 ККУ - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту, а двом організаторам бізнесу ще й статтю 307 ККУ - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

Фото: Відділ комунікації НП Тернопільської області

 
ТернопільтернополяниполіціякриміналДружбаТереннаркотикинаркоторгівля