У Білій під Тернополем без скандалів ніяк не можуть обійтися (відео, фото)

Жодної сесії – без скандалу! Схоже, саме таким принципом керуються у Білецькій об’єднаній територіальній громаді (ОТГ) відтоді, як її утворили.

Друге пленарне засідання 13-ї сесії Білецької сільської ради, що відбулося 7 серпня, винятком не стало. Більше того, через конфлікт, що розгорівся на початку, воно навіть могло і не розпочатися.

– Я звертаюся до вас, депутати. У мне вже немає ні сил, ні можливості, ні нічого. Не починати цю сесію, нічого не робити, поки не буде підписана моя заява, – відразу взяла слово Зоя Пелешок, депутат від округу №22. – Якщо ми не можемо захистити одного депутата, то як ми зможемо захищати інтереси виборців? Гріш вам ціна як депутатам! Я прошу всіх вас встати і мене підтримати.  

Снимок

Жінка стверджувала, що її 7 місяців тому незаконно звільнили і відтоді вона бореться за те, щоб її знову працевлаштували (дозволений термін перебування її на обліку у службі зайнятості вже завершується – прим.). Причому пані Пелешок стверджувала, що за цей час вже навіть отримувала погрози, зокрема, і від голови ОТГ.

– Я розумію, що я вже сама із вами ради не дам, – бідкається жінка, звертаючись до голови ОТГ Дмитра Малика. – Ви не тримаєте слова. Вчора ми говорили про одне, а нині – вже мова зовсім інша… Ви себе рахуєте олігархом, що ви всі питання «порішаєте», а в мене таких коштів нема…

На сайті Білецької громади вказано, що жінка – секретар виконавчого комітету Плотицької сільської ради Тернопільського району. Нині вона, вочевидь, претендує на посаду соціального працівника, який опікуватиметься соціально-незахищеними жителями Білецької громади. Причому рішення ради з цього приводу депутати уже ухвалили. У дискусії взяли участь кілька депутатів, у тому числі – Надія Тищук.

Снимок3

– Для кого ми того громаду робили? То – не фірма «Фантазія»! Дякуючи вам я не можу вирішити своє питання вже 7 місяців, – бідкалася пані Пелешок.

Чим завершився скандал, який вона ініціювала, можна пересвідчитися на відео, оприлюдненому на каналі YouTube 18 серпня.

– Я не створював цю громаду «під себе» і не йшов сюди, щоб доробитися, – апелює Дмитро Малик. – Я – забезпечений усім. І мені дуже тяжко, коли, вибачте, ось так вибирають очі… Якщо це рішення – законне, то я його підпишу. Через п’ять днів, як усі інші рішення сесії…

Снимок4

Лише після цього депутати взялися до ухвалення робочих питань. До речі, інформація про черговий скандал на засіданні також «вихлюпнулася» у соціальні мережі, зокрема, у групу «Мешканці с. Біла Тернопільського району», створену у «Фейсбуці» місцевим жителем Юрієм Качунем. Чи підписав Дмитро Малик врешті заяву про прийом на роботу Зої Пелешок, там інформації немає. Не повідомляють про це і на сайті Білецької громади.

Нагадаємо, про справи, що турбують жителів цієї ОТГ, «Терен» писав неодноразово (читайте – ТУТ, ТУТ і ТУТ).

Фото і відео із відкритих джерел

СкандалТернопільщинасесіяТеренпрацевлаштуванняФейсбукТернопільський районБілаБілецька ОТГДмитро МаликЮрій КачуньНадія Тищуксоціальний працівникЗоя Пелешок