У Тернополі говорили про наслідки АТО та ООС (фото)

Про події та наслідки АТО та ООС, про проблеми внутрішньо переселених осіб внаслідок війни та про релігійну ситуацію на Тернопільщині та безпеку жителів області обговорили в ході робочої зустрічі представники місії ОБСЄ з головним поліцейським краю Олександром Богомолом.

- Одне з основних наших завдань - повернення довіри та поваги населення до людей у формі, - каже начальник ГУНП. - Впродовж 2016-2017 років наша область, відповідно до соціальних опитувань, займала лідируючі позиції. Проте у 2018 ми посіли другу позицію після Хмельницького.

Цікавилися представники місії ОБСЄ і ситуацією після підписання Томосу. Олександр Богомол запевнив, що на Тернопільщині перехід релігійних громад відбувається більш-менш стабільно. Хоча були спроби дестабілізувати ситуацію, пише Досьє 102.

_MVS4270

- Ми вже маємо практику вирішення подібних міжконфесійних конфліктів у 90-х роках. Якщо в плани громади не втручатися стороннім особам, то все проходить спокійно. Люди між собою з'ясовують усі наболілі питання і намагаються домовитися. Сьогодні ми робимо усе, аби мінімізувати участь сторонніх осіб або радикальних груп в розподілі до тої чи іншої церкви.

Не оминули гості й питань щодо незаконного розповсюдження зброї та небезпечних речовин, а також про рівень злочинності на території Тернополя та області.

Фото з допису
ФотоАТОТернопільполіціязвітТеренВійнаООС