У Тернополі наварили більше тонни бограчу (фоторепортаж)
Близько сім годин готували у Тернополі угорську страву. Черговий рекорд зареєстрували на гастрономічному фестивалі «Брама» 12 травня – найбільша кількість бограча в одному казані. Спеції для смаку цього супу повар привіз із Закарпаття.
- Тут таких спецій немає, це угорська кухня, - розповів представник ресторанного комплексу у Мукачево Іван Пап, який приготував бограч для рекорду. – Я люблю цю страву і їсти, і готувати. Хоч не є поварем за професією, але завжди цим займався. Почалось все із дружніх пікніків.
Іван Пап: поділився рецептом бограчу:
-топимо сало;
-смажимо цибулю і моркву;
-додаємо паприку, яка має втягувати жир;
-закидаємо м’ясо і варимо 1 годину;
-додаємо селеру, петрушку, лавровий лист;
-варимо ще 2 години, додаємо моркву, болгарський перець, спеції, картоплю і зелень з часником.
У Тернополі встановили вже понад 40 рекордів. Таку особливість міста підтримують спонсори.
- Міст багато, а Файне – одне, - зазначив представник Аграрної партії України Володимир Мужевич. – Такі заходи вирізняють Тернопіль з-поміж інших міст та дають можливість продемонструвати цікавинки кулінарії.
Нагадаємо, вчора на «Брамі» також встановили рекорд.
Фото автора