Варто знати: майже 11 мільйонів віддали жителям Тернопільщини

Жителям Тернопільщини вже віддали майже 11 млн грн податкової знижки. Більшість краян у такий спосіб відшкодували собі витрати на навчання.

Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- На початку листопада правом на податкову знижку скористалися 4 812 жителів Тернопільщини, - уточнюють у податковій. - За цей час вони задекларували 67,4 млн грн витрат. Порівняно з відповідним періодом 2019-го задекларована сума зросла на 3,4 млн грн.

Більшість краян, а це – 4 012 осіб, подали декларації на отримання податкової знижки в зв’язку з понесеними витратами на навчання. Повернути надмірно сплачений податок на доходи фізичних осіб, бо були сплачені страхові внески за договорами довгострокового страхування життя, виявили бажання 722 особи.

- Правом на податкову знижку через сплату відсотків за іпотечними кредитами та понесені витрати на оплату допоміжних репродуктивних технологій і усиновлення дітей скористалися 32 і 12 жителів Тернопілля, відповідно, - додають у податковій. - Повернуть кошти і 10-ти декларантам, які мали витрати у зв’язку з переобладнанням транспортних засобів, а також 11 особам, які здійснювали пожертви, та 13-ти - які сплачували видатки на будівництво (придбання) доступного житла.

До речі, за наслідками перерахунків краянам загалом повернули 10,8 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО).

Фото із відкритих джерел

ГрошінавчанняподатковаТернопільщинаПДФОТеренподаткова знижкапожертвидекларантДПС