Відбувся заплив на гарбузах (Агро-новини)
Традиційна гарбузова регата пройшла у місті Ломар у Німеччині. Учасники перепливали місцеве озеро на байдарках, вирізаних із гарбузів.
Про це повідомляє «De.euronews.com».
Згідно з правилами гонки, вирощені для змагань гарбузи мають важити не менше 250 кг. Інакше такий плавзасіб може перекинутись при веслуванні.
– Було важко гребти проти вітру, щоб дістатися туди, куди потрібно, але сам заплив в гарбузах виявився цілком досяжним. Я думав, буде куди складніше, – поділився враженнями учасник гонки Мейлін Матушек.
Призові фонди для переможців були від €50 до €300. Максимальну суму грошей отримував переможець з човном з власного гарбуза – за неї можна купити гарний човен.
Гарбузові регати в сезон збору врожаю проходять не лише в Ломарі, але і в Людвігсбурзі, що також у Німеччині, та в США.
Вегани задоволені ковбасою з пробірки, фермери – проти
Смачну ковбасу створили американські вчені зі штучних клітин свинини. Перші дегустатори, серед яких були і вегани, заявили, що «нова» страва дуже смакує та нічим не відрізняється від натуральної. А ось президент Національної спілки фермерів (NFU) Роджерс Джонсон закликав не маркувати «м'ясом» вирощені в лабораторіях тваринні клітини. Про це повідомляє Aspekty.net та Rossaprimavera.ru.
Метод виготовлення штучного м’яса розробили учасники стартапу «New Age Meats». Вони взяли тканини у свині Джессі та лабораторним шляхом виростили з них тканину.
Завдяки відсутності різниці між штучною та натуральною ковбасою, експеримент «New Age Meats» дозволив відкрити нову еру в харчовій промисловості, яка не потребує від виробників витрат на утримання та забій домашніх тварин. Вчені мають наміри проводити досліди з коровами, вівцями і рибами та розробити нові, досконаліші методи.
Натомість Роджерс Джонсон висловив думку NFU проти такого прориву. Він вказав, що союз виступає проти маркування продуктів, які створені з використанням технологій культивування тваринних клітин, як «м'ясо» та назвами інших супутніх продуктів: «яловичина», «птах» і «морепродукти».
Фото з відкритих джерел