Як швидко та смачноприготувати спаржу і з чим її подавати

Рецепти сезонних страв розповів український шеф-кухар Євген Клопотенко

Якщо ви досі сумніваєтеся, чи варто вам купувати і як готувати спаржу, спробуйте посмакувати цією рослиною за простими рецептами. Технологіями приготування у себе на сайті поділився український шеф-кухар Євген Клопотенко.

Варто зазначити, в спаржі міститься чимало антиоксидантів і вітамінів, які покращують травлення та можуть знижувати рівень цукру. Окрім того, це чудовий продукт для людей, котрі прагнуть схуднути. Адже в спаржі мало калорій, але багато води.

Як смачно приготувати спаржу

Спаржа — корисний овоч, який готується дуже швидко. Щоб зберегти її смак і текстуру, важливо не переварити її та обрати правильний спосіб приготування.

Підготовка до приготування

Способи приготування

Бланшування

Смаження без попереднього бланшування

Запікання

Приготування на парі

Як подавати спаржу

Нагадаємо, сезон спаржі тільки починається, тому на ринку, розповідають продавці, її поки  мало. Журналісти Терену дізнавалися ціну спаржі на Тернопільському ринку. 

Фото з сайту Євгена Клопотенка

спаржа