
Редиска, молода капуста, спаржа: які ціни на тернопільському ринку (відео)
Молода капуста, редиска і спаржа, які продають на ринку у Тернополі, вирощені в Україні

Редиску та молоду капусту активно продають протягом кількох тижнів, тому цих овочів на прилавках тернопільського ринку вже багато. А от сезон спаржі тільки починається, тому, розповідають продавці, її мало. Які ціни та звідки привозять ці весняні овочі дізнавався журналіст Терену.
Редиску часто продають на вагу — 40-65 гривень за кілограм. Але також можна знайти і у пучках - середня вартість 30 гривень. Ціна ж на капусту коливається в межах 60-75 гривень за кілограм.
Капусту і редиску привозять з Закарпаття. Продаємо вже близько двох тижнів. Ціни поки стабільні, тримаються на тому ж рівні, що були. Але, можливо, подешевшає, – каже продавчиня Юлія.
Редиску крім Закарпаття, везуть ще з Одещини, є і місцева тернопільська.
Спаржу теж переважно продають вирощену у межах області.
Приблизно тиждень, як з’явилася спаржа. Продаємо її пучками - один коштує близько 100-110 гривень. Кілограм - 300 гривень, – каже продавчиня Юлія.
Хоч на ринку спаржі небагато, попит на неї теж наразі не надто великий.
Везуть спаржу до нас з Ланівців. Раніше вона була дорожча, але вже почала дешевшати… Купують її поки не часто, – розповідає продавчиня Ольга.
Покупці розповіли, що полюбляють готувати з редиски, капусти та спаржі.
З капусти дуже любимо робити салати. Туди додаємо огірки, редиску, до речі, інколи ще петрушку і потім поливаємо олією. Виходить дуже смачно. Така собі добавка до основної страви. А спаржу ми не купуємо. Її в сім’ї ніхто не любить… А ще з капусти готуємо голубці, вареники, — каже Інна
У меню моєї сімʼї спаржа зʼявилася лише останніми роками, тому ми досі придивляємося, які страви з нею можна готувати. Наприклад, крем-суп, смажена на вершковому маслі, запечена з беконом. Смажена на вершковому маслі з часником та спеціями, наразі, наш фаворит. А капусту і редиску, як правило, купуємо для салатів. — ділиться Ірина
Фото Терену