За що просить вибачення у тернополян Олександр Смик (фото)

Культура потребує попередньої підготовки, вкладу, вважає начальник управління культури і мистецтв Олександр Смик.

– У глядача має виникнути бажання бачити і відчувати, - каже він. - Я як начальник управління культури, напевно, не все зробив для того, щоб у нас до театру стояла черга. Щоб до каси перед концертом муніципального камерного оркестру була черга. Напривеликий жаль, мені цього зробити не вдалося…

smyk (Copy)

Власне, звіт начальника управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради за 2016 рік обранці тернополян слухали на минулій сесії. Причому – пізнього вечора, коли сил особливо не залишалося. Втім, претензії до свої роботи пан Смик таки вислухав. Стосувалися вони і організації торгівлі у парках, і застарілих атракціонів для розваг тощо. Попри це звіт взяли до відома із результатом 35 «за». Але із уточненням – у подальшому врахувати доручення депутатів (докладно про управління читайте ТУТприм.).

Вибачення – вибаченнями, а чим же чиновник похвалився?  У 2016 році створили дві медіалабораторії - при ПК «Березіль» і Українському домі «Перемога». Там проводили заняття із фотографії, вивчення основ звукорежисури, відеозйомок і монтажу, сценічного мовлення,  журналістики і PR, розробляли дитячі анімаційні відеоролики, створювали та озвучували мультфільми тощо.

Також за звітний період провели 394 культурно-масових заходи. Серед них - 18 фестивалів. До слова, у «здобутках» - відкриття пам’ятника Героям «Небесної сотні», хоча сам монумент досі доробляють і він має «сирий» вигляд.

Пишається начальник і Всеукраїнським кінофорумом «КіноХвиля», і тим, що в установах управління культури і мистецтв працюють 56 творчих колективів. Із них 20 - у ПК Березіль», Будинках культури «Пронятин» і «Кутківці», причому 7 - мають звання «народний» аматорський колектив і 3 – дитячий «зразковий» колектив.

Радикали (Copy)

В електронній базі управління культури і мистецтв, за словами пана Смика, - 96 майстрів народної творчості: вишивка, образотворче мистецтво, валяння, вироби з соломи, кераміки, різьба по дереву, іконопис, ляльки – мотанки, бісероплетіння та ін.

Як не дивно, згадав чиновник і про 25-річний ювілей музичного рок-гурту «Неймлес», який відзначали у серпні 2016 року.

Вдалося провести капітальний ремонт даху Тернопільської міської центральної дитячої бібліотеки, - каже він. - Витратили 124 тис. 997 грн. Капітальний ремонт покрівлі палацу культури «Березіль» ім. Леся Курбаса обійшовся у 589 563 грн. На дах Будинку культури «Пронятин» пішло 221 тис. 613 грн, а на капітальний ремонт туалетів Тернопільської музичної школи №1 - 124 тис. 990 грн.

На додачу, Олександр Смик згадав про нові віконні склопакети із штукатуренням відкосів у Тернопільській художній школі ім. М.Бойчука. Витрати – 194 тис. 977 грн.

Про те, що відбувалося на засіданні, також читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото автора і з відкритих джерел

Тернопільщиназвітміська радасесіяТеренОлександр Смикуправління культури