Віра Олександрович

Для просування місцевої ініціативи треба 300 голосів тернополян (фото)

Самопоміч

Зміни до Положення про місцеву ініціативу і Регламенту міської ради - одні із найважливіших для громади рішень, які тернопільські депутати прийняли на сесії 4 квітня.

Нагадаємо, на цьому засіданні загалом ухвалили близько 300 питань (докладно про це читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ прим.).

- Аби не заглиблюватися у деталі, скажу: тепер громада Тернополя може сама бути джерелом будь-яких проектів рішень на розгляд сесії, - каже ініціатор цього питання депутат Андрій Шкула. - Місцева ініціатива - не петиція, яку можна ігнорувати. Це - реальний механізм прямого народовладдя. Дякую громадським організаціям, що спонукали мене взятися за такі зміни. Колегам депутатам - дякую, що підтримали ці проекти. Ми зробили раду дійсно відкритішою, а громаду сильнішою!

Шкула
Шкула

Отже, у додаток №2 «Положення про місцеві ініціативи у Тернополі» до рішення міської ради №6/47/5 від 25.04.2014 р. «Про затвердження Положень, які є невід’ємною частиною Статуту територіальної громади Тернополя», а саме: у п. 3 Розділу І «Загальні положення» внесли зміни. Тож замість слів «Підставою для внесення місцевої ініціативи на розгляд Тернопільської міської ради є рішення зборів територіальної громади, підтримане належною кількістю підписів членів громади» тепер треба читати: «Підставою для внесення місцевої ініціативи на розгляд Тернопільської міської ради є рішення зборів територіальної громади, підтримане підписами 300 членів громади».

- Ми умисно взяли саме таку цифру, аби, по-перше, не було надто складно зібрати необхідну кількість письмових згод: 300 – це цілком реально, і натомість – щоб не розглядати хибних ідей, які можуть підтримати, наприклад, 50 людей, - пояснює пан Шкула. – Зрештою, і під електронною петицією на сайті також треба було зібрати голоси 300 прихильників тієї чи іншої ідеї. Люди звикли…

Сесія
Сесія

Врешті ідею Андрія Шкули підтримали 34 депутати із різних фракцій.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео