За що у Тернополі дякували поліцейським і про що їх розпитували (фото, відео)

Кількість тяжких і особливо тяжких злочинів у Тернополі пішла на спад. Поменшало і крадіжок, і проявів хуліганства. До того ж, поліцейські розкрили 146 злочинів, скоєних у минулих роках.

Це стало відомо на сесії Тернопільської міської ради 5 квітня. Про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку і результати діяльності у 2018 році звітував начальник Тернопільського відділу поліції ГУ НП в області Сергій Гаврилюк. Допомагав йому керівник патрульної поліції Тернопільщини Богдан Шевчук.

До речі, на 33-й сесії відбулося чимало цікавого – читайте про це ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Помітили значне зменшення числа грабежів

У період із 01.01 до 31.12.2018 р. працівники Тернопільського відділу поліції проводили  заходи із забезпечення протидії злочинності, охорони громадського порядку, стабілізації криміногенної обстановки на вулицях та інших громадських місцях Тернополя.

Гаврилюк

- Протягом минулого року до нас надійшло понад 44 тисячі звернень громадян, що на 3,1% більше, порівняно із попереднім роком, - каже він. - За звітний період облікували 2669 кримінальних проваджень, що на 12,5% менше, ніж за аналогічний період 2017 року.

Найбільшу проблему пан Гаврилюк наразі вбачає у відсотку розкриття за цими кримінальними провадженнями - тільки 30,8%. Проте кількість осіб, яких притягнули до відповідальності, суттєво зросла - на 10,4%.

[embed]https://youtu.be/q_XkbMBt5Qo[/embed]

- Разом із тим, на 8,1% зменшилася кількість тяжких і особливо тяжких злочинів: 695 проти 756 у 2017 році, - додає він. - На особливому контролі перебуває стан розкриття злочинів проти життя і здоров’я особи. Так, у 2018 році зареєстрували 1 вбивство. Його розкрили. Окрім того, поліцейські зареєстрували 2 факти нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Їх теж розкрили. У 2018 році зареєстрували 2 випадки. Винних встановили.

Порівняно з 2017 роком, за словами Сергія Гаврилюка, на території міста спостерігається значне зменшення числа грабежів - на 29%. Причому «за гарячими слідами» розкрили 33 злочин. Залишаються без рішення – 39 випадків. Проявів хуліганства поменшало на 36%, а розбійних нападів - на 54%.

Найбільша проблема патрульної поліції - нестача кадрів

Також, за словами поліцейського, поменшало кримінальних правопорушень щодо приватного майна. Наприклад, крадіжок - на 20%.

- У 2018 році в місті скоїли 1471 крадіжку, - продовжує пан Гаврилюк. - Працівники оперативного підрозділу розкрили 369 факти, тобто відсоток розкриття становить 25%. Крадіжок індивідуального майна громадян із квартир поменшало на 26%.

[embed]https://youtu.be/Y36GuGj0Ii4[/embed]

Активізували у Тернополі роботу щодо виявлення незаконного обігу зброї і боєприпасів. Так, в 2017-му було всього 17 таких фактів, а за звітній період 2018-го - 20. Також торік розкрили 146 злочинів, скоєних у минулих роках.

- Протягом року оперативники встановили місцезнаходження і затримали 126 злочинців, які перебували в розшуку, - розповідає поліцейський. – Окрім того, протягом 2018 року неповнолітні скоїли 23 кримінальних правопорушення. Найбільш поширеними адміністративними порушеннями для цієї категорії громадян є вчинення дрібного хуліганства тощо.

Долучився до звіту і головний патрульний краю Богдан Шевчук.

[embed]https://youtu.be/Y-5i9oGKD7o[/embed]

Щодня на зміну у Тернополі виїжджають 10 екіпажів патрульної поліції, тобто на добу дороги і порядок контролюють 20 екіпажів. Робота – важка, виснажлива. Через це найбільшою проблемою патрульної поліції є нестача кадрів. Але попри це, піші патрулі у парках міста почнуть працювати вже із 15 квітня.

Питання

- Назву кілька цифр: 44 особи перевелися в інші підрозділи поліції, 117 – звільнилися, - каже він. – Некомплект нині становить 26%, тобто нам бракує 90 осіб.

Довелося правоохоронцям також відповісти на кілька запитань депутатів. Причому «віддуватися» довелося переважно начальнику патрульної поліції: і про старі автомобілі у дворах, і про неправильну парковку у центрі міста тощо.

[embed]https://youtu.be/IfBQcnitjrs[/embed]

Врешті йому на допомогу прийшов Сергій Гаврилюк. Вочевидь, викрутитися зі складних ситуацій чоловікові вже допомагав багаторічний досвід.

[embed]https://youtu.be/v4Mje-vrPOY[/embed]

Заслухавши всю зазначену інформацію, звіт Сергія Гаврилюка взяли до відома, ще й подякували правоохоронцям за роботу.

Фото і відео авторки

ВідеоТернопільщинаПатрульна поліціякрадіжкаміська радасесіяТеренхуліганствоСергій ГаврилюкзлочинизґвалтуванняБогдан Шевчук