Віра Олександрович

Тернополяни не згодні, що по сусідству «росте» багатоповерхівка (фото, відео)

Із проханням перевірити, чи відповідає усім нормам і вимогам будівництво 11-поверхівки на вул. Білогірській, 26, сусіди новобудови із приватних садиб прийшли на сесію Тернопільської міської ради сьогодні, 5 квітня.

Нагадаємо, засідання тривало майже 5 годин. Депутати встигли розглянути близько 150 питань порядку денного. Але перед тим, як братися до поточної роботи, вони дозволили висловитися тернополянам, які прийшли на засідання із якимись заявами чи зверненнями.

Білогірська_ф
Білогірська_ф

Першою до трибуни пішла представниця із Білогірської. Вона запевняла депутатів, що такий високий будинок створить чимало проблем.

– Це будівництво із нами не узгоджували, – каже Ганна Михалович. – Громадських слухань не проводили. Інакше, ми обов'язково прийшли б на них і не дозволили будувати. Адже на ділянці, що має 33 метри ширини, хочуть побудувати багатоповерхівку на 2 під’їзди. Перший поверх – гараж, далі поверхи і технічний поверх. Тобто це – 11 поверхів.

Депутати
Депутати

Жінка стверджувала, що багатоповерхівка закриватиме сонце людям, які мешкають у сусідніх одно- чи двоповерхових будинках. А на їхній вулиці – усі такі. Окрім того, там не буде вітрового підпору, порушиться вентиляція повітря тощо.

– До того ж, на нашій вулиці – дуже високий рівень води. Новобудову фактично зводять на мочарах, вона не стоятиме міцно, – бідкається жінка. – Тому ми просимо, щоб це будівництво зупинили, перевірили його законність і чи дотриманні там усі норми. Ось, ми зібрали підписи жителів зі всієї вулиці.

Снимок_Білогірська
Снимок_Білогірська

Нагадаємо, йдеться про вулицю, що починається біля так званої «старої» автостанції і закінчується за корпусом «Політехнік». Там дійсно доволі вологий ґрунт через річку Серет, що протікає поруч. Тож на доцільності проведення перевірки наголосив і депутат Андрій Шкула (колишній голова земельної комісії – прим.).

– Знаю про цей випадок, – каже він. – Перевірка там, як на мене, – доречна. Після того люди будуть свою думку доводити у судах.

Власне, із цим погодився і міський голова Сергій Надал. Він наголосив: міська рада не має права зупиняти будівництво, але його законність перевірити може. «За» врешті були 25 депутатів. До речі, на 33-й сесії відбулося чимало цікавого – читайте про це ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео