Збирає сотні тисяч гривень на армію та майструє дрони: історія тернопільського волонтера (фото)

Сергій Цитриков через травму пересувається на колісному кріслі, однак це не заважає йому активно волонтерити і допомагати армії. За цей рік він виготовив вже понад пів сотні дронів, а також постійно збирає кошти на потреби захисників

Майструє дрони, організовує благодійні акції на потреби ЗСУ та активно волонтерить тернополянин Сергій Цитриков. Чоловік, який через травму спини вже багато років пересувається на кріслі колісному, із початку повномасштабного вторгнення підтримує захисників фінансово та закриває необхідні запити. А з 2024 року почав ще й виготовляти дрони. Зробив їх вже більше ніж пів сотні. 

На початку цього року я пройшов курси із виготовлення FPV-дронів, адже зараз вони дуже необхідні на фронті. Зібрати дрон не важко, оскільки комплектуючі до нього є у продажу і просто потрібно зібрати все до купи. Із коштами мені допомагають різні фонди, де я є волонтером. Також я стояв із скринькою біля ЦУМу та “Подолян” і збирав кошти. На місяць вдавалось збирати 50-70 тисяч гривень на ЗСУ, — розповів Терену волонтер Сергій Цитриков. 

Виготовити дрон можна за один день, однак найбільше часу забирають комплектуючі, які потрібно чекати з-за кордону і це затримує виробництво. FPV-дрон складається з рами, на яку монтуються двигуни, панель управління, пропелери, відеопередавач та відеокамера і радіопередавач, який ловить хвилі від пульта управління. 

Нагадаємо, Сергій Цитриков у травні 2024 року організував марафон на кріслі колісному містами Тернопільщини, аби зібрати кошти на виробництво FPV-дронів. Цей марафон відбувся у три етапи: перший у травні, другий влітку і третій у жовтні. Загалом метою марафону було подолати 1000 кілометрів на кріслі колісному і зібрати кошти на підтримку ЗСУ. 

Я подолав більше, ніж потрібно, десь 1300 кілометрів і зібрав приблизно 800 тисяч гривень, які спрямував на виробництво дронів захисникам. Після першого етапу ми одразу виготовили 20 десятидюймових дронів і передали на передову, — каже волонтер. 

FPV-дрони зараз надзвичайно потрібні на передовій і допомагають захисникам нищити ворогів. Свої дрони Сергій Цитриков відправляє на усі напрямки, звідти надходить запит. Долучитись до підтримки виробництва безпілотників можна перерахувавши кошти на банки: https://www.privat24.ua/send/dbxb9 

https://send.monobank.ua/jar/3SDGdwWeWw 

Читайте також: «Коли руки зайняті, голові менше тривог»: тернополянка збирає дрони-камікадзе просто на власній кухні.

«Думаю, Сергій би нами пишався»: дружина полеглого Героя з Тернополя розпочала виробництво 100 FPV-дронів. 

21-річний тернополянин організував виробництво дронів для захисників.

Фото надані Сергієм Цитриковим

виробництвоВолонтерство FPV-дрониЗСУ