Тетяна Бакай

Тернополянин на кріслі колісному проїхав понад 300 кілометрів, щоб зібрати кошти на виготовлення дронів (фото, відео)

Майже за тиждень своєї поїздки Сергій Цитриков зібрав близько 120 тисяч гривень. Ці кошти він спрямує на виготовлення FPV-дронів власного виробництва

Понад 300 кілометрів на кріслі колісному задля підтримки ЗСУ – таку благодійну акцію ініціював тернопільський волонтер Сергій Цитриков. У межах цієї акції чоловік відвідав Вишнівець, Кременець, Шумськ, Ланівці, Збараж та Тернопіль. Майже за тиждень своєї поїздки зібрав близько 120 тисяч гривень. Ці кошти він спрямує на виготовлення FPV-дронів власного виробництва. 

По дорозі пробив колесо

Я розумію, що війна триває, нашим хлопцям на передовій дуже важко, тому потрібно, хто чим може допомогати бійцям. Я пройшов курс із виробництва FPV-дронів і вирішив зосередити свою діяльність саме на їх виготовлені, адже на них великий запит. Так і зародилася ідея об’їхати північні міста нашої області та об’єднати людей, щоб зібрати кошти на запчастини, – розповів Терену волонтер Сергій Цитриков.  

Свій маршрут волонтер спланував з урахуванням місця, де він зможе переночувати. У кожному місті зустрічався з жителями громад, які донатили у скриньку. На шляху виникали й непередбачувані обставини, адже не всюди була якісна дорога. Відтак, у селі Колодне на Збаражчині у кріслі колісному пробилося колесо, що ускладнило продовження акції. 

На щастя, мені допомогли місцеві мешканці, дуже тепло зустріли, полагодили колесо та ще й пригостили чаєм, – каже Сергій Цитриков. 

Вже встиг зібрати 1,5 млн грн для ЗСУ

Виготовляти дрони Сергій Цитриков розпочав у 2024 році, а загалом волонтерить ще з початку повномасштабного вторгнення. Спершу чоловік збирав кошти для підтримки воїнів на вулицях міста, а згодом у ТРЦ “Подоляни”. 

За час своєї такої волонтерської діяльності мені вдалося вже зібрати близько півтора мільйона гривень. Ми їх використовували здебільшого на амуніцію для бійців, – каже волонтер. 

У 2017 році Сергій Цитриков  отримав травму хребта, відтоді пересувається на кріслі колісному з електричним мотором. Своєю благодійною акцією хоче показати людям, що допомагати військовим може кожен на своєму місці. 

Загалом на фронт волонтер вже передав 2 готових дрони, ще 10 необхідно укомплектувати акумуляторами, а 5 дронів вже наполовину готові. Каже, завдяки ції акції зможе придбати необхідні деталі для наступної партії дронів.  

Читайте також: 

«Думаю, Сергій би нами пишався»: дружина полеглого Героя з Тернополя розпочала виробництво 100 FPV-дронів.

Фото, відео авторки та з особистого архіву Сергія Цитрикова 

Вибір читачів за тиждень

Відео