Жителів Тернопільщини попередили про правила, за якими тепер треба жити

Про правила ведення бізнесу у світлі останніх новацій податкового законодавства нещодавно йшлося під час інтернет-конференції у Головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Поспілкувався із дописувачами начальник Головного управління ДПС в області Іван Пунько. Найцікавіші питання та відповіді для читачів «Терену» підібрали у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

Для того, аби зняти навантаження із телефонних дзвінків і ЦОПів, із 1 липня «Електронний кабінет» надає можливість платнику податків подавати звернення на отримання індивідуальних податкових консультацій в електронній формі. Такий запит на індивідуальну податкову консультацію необхідно підписати з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» і «Про електронні довірчі послуги».

Таким чином, органи місцевого самоврядування у поточному році можуть не приймати рішення про встановлення місцевих податків і зборів на 2021 рік.

Звертаю увагу, що для уникнення втрат, у першу чергу суб’єктів малого та мікробізнесу (дрібних підприємців), відповідне програмне забезпечення суб’єктам господарювання надаватимуть безкоштовно. Міністерство фінансів України спільно із ДПС України завершують підготовку до запуску безкоштовного фіскального додатку для програмного РРО, який найближчим часом розпочне роботу у тестовому режимі. Із актуальними питаннями-відповідями, пов’язаними із запровадженням програмних РРО, можна ознайомитися на порталі ДПС України за цим посиланням.

Фото надане Сектором комунікацій ГУ ДПС в області

ГрошіподатковаТернопільщиназвітТерендеклараціяноваціїзапитанняРРОвідповідьподаткова заставаДПСІван Пунько