Тамара Коблик

12-річний Остап Андрух з Тернопільщини став Чемпіоном України і володарем Кубку України з мотокросу

Остап почав займатись мотоциклетним спортом у 2018 році, коли йому виповнилось 8

12-річний Остап Андрух з Бучача став Чемпіоном України і володарем Кубку України з мотокросу та виконав норматив для присвоєння кандидата в майстри з мотоциклетного спорту. Про це повідомили у пресслужбі Бучацької міської ради.

Кубок України мотоцикліст виборов 15 жовтня на змаганнях в м. Буча, де з десяти учасників  в класі 85 см³ зайняв заслужене перше місце, а звання Чемпіона України з мотокросу здобув у Ковелі 25 вересня у цьому ж класі.

Цьогоріч  Остап вже вдвічі був учасником світових Чемпіонатів з мотокросу, представляючи Україну.

Свої сили він спробував на Чемпіонаті Європи у Чехії у місті Локет. Хлопець взяв участь у відбіркових змаганнях Східної групи, за результатами яких пройшов у фінал.

Наприкінці літа Чемпіонат світу з мотокросу відбувся також у Фінляндії, де Остап був єдиним учасником з України. Юний мотоцикліст розповів, що тоді до нього була прикута велика увага і він відчував неймовірну гордість, що українець.

Остап почав займатись мотоциклетним спортом у 2018 році, коли йому виповнилось 8.  Саме тоді вирішив, що працюватиме на результат. За короткий термін йому вдалось досягти значних успіхів: у 2020 році - володар кубку та Чемпіон України з крос-кантрі,  у 2021 - срібний призер Чемпіонату України з суперкросу і ще безліч змагань та нагород.

Сьогодні день Остапа розписаний по хвилинах – зранку уроки, потім тренування, після них, виконує домашнє завдання. Такий щільний графік інколи втомлює юного спортсмена, однак щоразу він стає на крок ближчим до своєї мрії - здобути звання Чемпіона Європи з мотокросу. 

Фото зі сторінки Бучацької міської ради у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео