Тамара Коблик

15 років сидітимуть за ґратами двоє митників, які працювали на окупантів на Луганщині

Строк відбування покарання засудженим рахуватиметься з моменту їх затримання

суд

Тернопільський міськрайонний суд визнав винними та заочно засудив до 15 років позбавлення волі 2 жителів Луганщини, працівників митниці на тимчасово окупованій території України за колабораційну діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Також засуджених на 15 років позбавлять права обіймати посади в правоохоронних органах України та в органах державної влади й конфіскують в дохід держави усе належне їм майно. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Прокурор довів у суді, що громадянка України у лютому-квітні 2022 року пішла на співпрацю з ворогом. Вона добровільно обійняла посаду начальниці «митного поста «Мілове» Державного митного комітету ЛНР», пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій у незаконному правоохоронному органі при Старобільській окупаційній адміністрації

У іншому провадженні, відповідно до зібраних слідством доказів, мешканець Старобільського району Луганської області у квітні 2022 року теж погодився на пропозицію представників окупаційної адміністрації держави-агресора й добровільно обійняв посаду «головного інспектора митного посту «Старобільськ» так званого «державного митного комітету «ЛНР» та виконував обов’язки, покладені на нього окупаційною адміністрацією.

Строк відбування покарання засудженим рахуватиметься з моменту їх затримання.

Вироки ще не набрали законної сили.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео