16 днів проти насильства

unnamed

З метою привернення уваги громадськості до актуальних для суспільства проблем подолання насильства в сім’ї у рамках реалізації програми «16 днів проти насильства» в Бучацькому районному центрі зайнятості відбувся семінар для молоді за участю соціальних партнерів: Анжеліки Міщанчук - директора районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Оксани Пискливець - завідувача сектору молоді та спорту при Бучацькій РДА.

Анжеліка Міщанчук ознайомила учасників з поняттям та видами насильства, його соціально-психологічними причинами. Вона повідомила, що здебільшого насильство в сім’ї виникає на фоні сімейного неблагополуччя, майнового розшарування, зниження рівня життя, соціально-побутових негараздів, загальної психологічної напруженості. Вказані проблеми є результатом безробіття значної частини населення України.

Як виявилося в ході дискусії, багато людей розуміють під насильством лише побиття та зґвалтування, проте дана проблема в сьогоднішньому суспільстві має дуже глибоке коріння.

«Багатьох людей похилого віку, дітей, немічних систематично принижують, їм погрожують, примушують робити те, що викликає страх, принижує гідність. Люди при цьому замовчують багато випадків, думаючи, що насильство має місце лише у сім’ях алкоголіків чи наркоманів, неосвічених чи бідних людей. Та факти свідчать про те, що насильство в сім’ї має місце незалежно від соціального статусу, етнічного походження, релігійних поглядів та іншого», - зауважила Оксана Пискливець.

Вибір читачів за тиждень

Відео