Ростислав Фук

Енергетики обіцяють більше світла у домівках тернополян шостого лютого

Все залежатиме від ситуації в енергосистемі країни та рівня споживання електроенергії, кажуть в «Тернопільобленерго»

світло

Сьогодні, 6 лютого, енергетики намагатимуться вимикати світло лише на період «вимкнення електроенергії» (тобто за схемою 6 годин електроенергія є, а 3 години – немає). Про це повідомили у пресслужбі «Тернопільобленерго».

Доведений «Укренерго» ліміт споживання для нашої області дозволяє більшу частину доби обмежуватися відключеннями лише основних черг. Проте у періоди максимального навантаження, орієнтовно з 7:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00 можливі знеструмлення додаткових черг споживачів, - йдеться в повідомленні.

Тобто, окрім основних черг, може знеструмлюватися і додаткова черга, яка в графіку позначена як «можливе вимкнення електроенергії».

У «Тернопільобленерго» наголошують, що все залежатиме від ситуації в енергосистемі країни та рівня споживання електроенергії.

Енергетики черговий раз нагадують, що стан в енергосистемі країни залишається складний і тому звертаються до споживачів використовувати електроенергію раціонально та користуватись енергомісткими приладами почергово. Це дозволяє знизити навантаження на енергосистему та зменшити необхідність застосування обмежень, - кажуть в «Тернопільобленерго».

Нагадаємо, з’явився графік відключення світла на Тернопільщині з 6 по 12 лютого.

Читайте також: Як визначають ліміти споживання електроенергії для різних областей: пояснення «Укренерго»

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео