Ростислав Фук

Чинив опір і намагався втекти при затриманні: податківцю з Тернополя вручили підозру у хабарництві (фото, відео)

Для отримання грошей податківець залучив свого сусіда, якого також затримали

Заступнику начальника Головного управління Державної податкової служби Тернопільщини, який вимагав та отримав хабаря у підприємця в розмірі 5 тисяч доларів, оголосили підозру. Про це повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань (ДБР).

Нагадаємо, за даними слідства, посадовець вимагав кошти за прийняття рішення про виключення підприємства з категорії ризикових платників податків.

Для отримання грошей податківець залучив свого сусіда. Той отримав від підприємця кошти і передав їх посадовцю, після чого обидвох затримали працівники ДБР.

Під час обшуків в помешканні податківця вилучили гроші, старовинні монети, зброю та боєприпаси. Тривають обшуки за місцем роботи підозрюваного.

При затриманні чоловік чинив опір і намагався втекти на власному автомобілі, при цьому травмував одного з правоохоронців.

Посадовцю повідомили про підозру за частиною 3 статті 368, частиною 3 статті 369-2 та частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України. Це передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Готуються клопотання до суду про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також відсторонення від посади податківця.

Фото, відео Державного бюро розслідувань

Вибір читачів за тиждень

Відео