Юля Вітюк

Аграріїв Тернопільщини закликають розпочинати посівну кампанію

Аграріям дозволили працювати в темну пору доби за певних умов

16 березня на Раді оборони Тернопільщини прийнято ряд рішень щодо організації роботи сільськогосподарських підприємств. Серед пріоритетних завдань — проведення посівної в регіонах. Про це повідомив голова Тернопільської обласної ради Володимир Труш.

Зокрема, дозволили аграріям працювати у темну пору доби, тільки потрібно виконати ряд умов, які очільник області повідомив під час брифінгу в Тернопільській військовій адміністрації. 

Умови дуже прості: потрібно повідомити голову військової адміністрації району, нацполіцію, голову громади і військових. Тоді можна безпечно проводити посівну в полі, — зазначає Володимир Труш. — Зараз погода сприяє, щоб посіяти, щоб в майбутньому ми мали що збирати і не було гуманітарної кризи в області та в усій Україні.

Аграріям дозволили працювати в темну пору доби за певних умов

Працює Уряд також над забезпеченням підприємств аграрної сфери паливом. 

Зараз сільськогосподарські підприємства подають заявки щодо необхідної кількості пального для проведення польових робіт. Ми проведемо підрахунки і подамо заявку, — повідомив Володимир Труш.

Визначили також фінансову підтримку для малих та середніх аграрних виробників з оборотом не більше 20 мільйонів євро в рік. 50 млн грн — така максимальна сума кредиту, на який поширюється компенсація відсоткової ставки.

Фото і відео – з трансляції на сторінці Тернопільської обласної державної адміністрації

Вибір читачів за тиждень

Відео