Орест Сарматський

Аграрна партія йде на парламентські вибори (Агроновини)

03011

Аграрна партія України (АПУ) братиме участь у дострокових парламентських виборах. У встановлений законом термін партія проведе з’їзд та висуне своїх кандидатів.

Партія переконана у подоланні бар'єру, попри те, що братиме участь у загальноукраїнських виборах вперше, йдеться у повідомленні АПУ, передає «Агропортал».

– Аграрна партія має чи не найбільш розгалужену і потужну мережу низових організацій. Це підтверджується стабільно високими результатами партії на місцевих виборах. Понад 5 тисяч депутатів місцевих рад обрані від Аграрної партії. Партія налічує 80 тисяч активістів і волонтерів, – зазначають в АПУ.

Партійці мають намір представляти інтереси всіх українців, які проживають у селах та невеликих містах, а також усіх українців, чиє життя безпосередньо пов'язане з українським селом.

– Свою місію в парламенті та уряді Аграрна партія вбачає у поверненні мудрості, хазяйновитості та інших традицій українського народу до центральних органів влади. Партія вестиме до парламенту й уряду команду професійних управлінців і політиків, які вже завоювали довіру людей завдяки ефективному представництву їхніх інтересів, а також завдяки внеску у розвиток місцевих громад як депутати місцевих рад та керівники органів самоврядування, – додали в партії.

У складі нового парламенту Аграрна партія вестиме переговори про формування більшості, передусім, з партією «Слуга народу».

Найближчим часом партія повідомить ім'я керівника виборчого штабу.

0302 (Copy) (1)
0302 (Copy) (1)

Дослідження: Аграрії за 10 років збільшили виробництво на третину, експорт  удвічі

Аграрна галузь за останні 10 років утвердилася як драйвер економіки України. Це єдиний сектор, який зростав, незважаючи на світову кризу 2008-2009 рр., та доволі швидко переорієнтувався в експорті з ринків СНД на європейські та азійські країни після військового конфлікту з Росією.

Про це йдеться у повідомленні асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

Таких змін зазнало агровиробництво за останні десятиріччя:

– валове виробництво продукції сільського господарства зросло на 30%  – з майже 198 млрд грн у 2009 році до майже 270 млрд грн у 2018 році;

– з 2009 року частка рослинництва у загальній структурі виробництва зросла з 66% до 74%, натомість частка тваринництва скоротилася з 34% до 26%;

– обсяг експорту агропродовольчої продукції за 10 років зріс майже вдвічі. У 2009 році поставки за кордон оцінювали у $9,5 млрд, за результатами 2018 року цей показник сягнув рекордних $18,6 млрд;

– змінилася географія агропродовольчого експорту України. Якщо у 2009 році більше ніж третина (34%) продукції постачалася в країни СНД, а на країни ЄС і Азії припадало по 29% і 27% відповідно, то у 2018 році левову частку в експорті займали країни Азії – 45%, більше ніж третину – країни ЄС (33%) і ще 13% припадало на країни Африки. Частка країн СНД складає нині 8%;

– з року в рік скорочується розрив у зарплатні по Україні та в сільському господарстві. Так, у 2009 році розрив у зарплатні по Україні і сільському господарстві складав $90, а у 2018 році – $62.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео