Орест Сарматський

Агро-новини 10 грудня

unnamed

Новини аграрного сектору.

Виробництво цукру зросло на 34%

Виробництво цукру склало 1 млн т, що на 34% більше, ніж у відповідному періоді минулого року, повідомляє «Економічний дискусійний клуб».

33333
33333

У листопаді зберігається оцінка попереднього місяця щодо виробництва цукру у сезоні 2016/2017 р.р. – на рівні 1825 тис. т.

Водночас оцінку можливого експорту підвищено до 130 тис. т. При цьому розрахункові залишки цукру на кінець цього сезону оцінюються у 260 тис. т, або у межах двомісячної потреби у його продовольчому споживанні.

Як і роком раніше, імпорт цукру відсутній. Водночас значно активізувався його експорт з України. Так, за 2 місяці цього сезону встановлено рекорд з експорту цукру – вивезено 101 тис. т, що у 11 разів перевищує показник 2015/2016 р.р. Майже 50% експортних поставок цукру (у вартісному виразі) здійснено до Шрі-Ланки, Грузії та Казахстану.

Ураховуючи запаси цукру на початок маркетингового року та його внутрішнє споживання у в попередні два місяці, розрахункові залишки цукру на початок листопада оцінено у 895 тис. т.

Львівщина і Канада налагодять співпрацю у галузі овочівництва

Представники Львівської області і Канади домовилися про співпрацю у агросекторі.

11111
11111

Представники Львівської області і Канади домовилися продовжити існуючий проект створення молочних кооперативів на Львівщині та налагодити співпрацю в галузі овочівництва.

Таке рішення було прийнято під час зустрічі голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки, першого заступника голови облради Парасковії Дворянин з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Романом Ващуком, пише прес-служба Львівської облдержадміністрації.

«Під час розмови також йшлось про сприяння виходу регіональних товарів на ринки Канади. Зокрема, Львівщина заручилась підтримкою Надзвичайного і Повноважного Посла Канади в Україні. Для цього йому нададуть усю необхідну інформацію про підприємства області, котрі готові і мають бажання вийти на канадські ринки», — йдеться у повідомленні.

Також додається, що у контексті співпраці реальних секторів економіки обговорили й можливість створення українсько-канадської бізнес-асоціації, а також навчання українських підприємців технічним регламентам, сертифікації, щоб вони розуміли як це працює на західному ринку і як це можна використовувати.

95% українського меду потрапляє в ЄС через Польщу

Основна частина українського меду потрапляє на західні ринки через Польщу, заявив торговий директор польської фірми Corpo Адам Мошом в інтерв'ю «Польському радіо».

2222
2222

«Взагалі, 95% меду з України на західні ринки проходить через Польщу, якась його частка відпливає через Одесу, — це в основному мед, призначений на американський ринок», — сказав Адам Мошом.

За його словами, український мед не багатий на різноманітні види, проте відрізняється від польського ціною, і це суттєва перевага.

«Насправді, український мед переважно соняшниковий — 80-90%. Його добре використовувати для пластівців, мюслі, гранули, подушечок, словом як компонент у виробництві і для кремового меду. А польський мед, він більш різноманітний, тому що польський бджоляр, все ж, більше пересувається, їздить з вуликами в різні місця, де його бджоли можуть «пастися» на різних квітах, на липах, акаціях тощо. В Україні з такою мобільністю дещо гірше», — додав Адам Мошом.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео