Орест Сарматський

Агро-новини 11 листопада

SONY DSC

Новини аграрного сектору

Розвитком сільського господарства на Луганщині займуться кооперативи

Територія Луганщини уже має значні напрацювання в плані відновлення роботи підприємств, а сільськогосподарські показники перевершили довоєнні показники.

Про це заявив голова Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуза рамках інвестиційного форуму «Зміни в 3D: змінимо країну разом», який 28 жовтня проходив в Сєвєродонецьку, повідомляє прес-служба агрохолдингу «Сварог Вест Груп».

За цого словами, для закріплення та подальшої розбудови Луганщини важливим є кооперативний рух, який забезпечить широке залучення населення до роботи.

111101
111101

Відмічається, що обговорення питань соціально-економічного розвитоку за участі представників державної та регіональної влади, міжнародних фінансово-інвестиційних та донорських структур, українського та міжнародного бізнесу на професійному рівні відбулося тут вперше з часів початку антитерористичної операції.

Однією з важливих подій форуму стало підписання Меморандуму про співпрацю між Луганською ВЦА, Агенцією регіонального розвитку Луганщини, ключовими освітніми закладами області, з однієї сторони, та Українським кооперативним альянсом, Першим національним аграрним кооперативом, БФ «Зміцнення громад» та Європейською соціальною академією, з іншої. Мета Меморандуму — поширення досвіду міжнародної та української кооперації на Луганщині, співпраця у створенні ефективних сількогосподарських кооперативів.

Прогноз: світове виробництво молока дещо зросте

Світове виробництво молока в 2016 р. зросте на 1,1%, до 817 млн т, причому, обсяги зростатимуть в Азії і Північній та Центральній Америці, але не зміняться в Європі і Африці та зменшуватимуться в Океанії та Південній Америці.

Про це свідчать прогнози ФАО.

Торгівля молочними продуктами в 2016 р., згідно з очікуваннями, практично не зміниться, залишиться на рівні 72 млн т в молочному еквіваленті. Це різко контрастує із середнім показником щорічного темпу приросту обсягів торгівлі на 6% за період 2009-2014 рр.

Як звертають увагу аналітики, у 2015 р. падіння поставок до Китаю і ембарго РФ на імпорт молока та молочних продуктів з певних країн здійснили тиск на міжнародну торгівлю молочною продукцією. У 2016 р. очікується, що Китай і, меншою мірою, РФ дещо відновлять свої обсяги закупівлі.

111102
111102

Зростання обсягів імпорту також прогнозується для Бразилії, США та Мексики. Проте, за прогнозами, воно буде значною мірою врівноважуватися скороченням імпорту до Венесуели та Алжиру, а також до ОАЕ, Нігерії, Сінгапуру, Малайзії, В'єтнаму і Таїланду. В цілому, міжнародна торгівля сиром і маслом розшириться, в той час як поставки сухого молока можуть скоротитися.

Якщо говорити про експортерів, ФАО прогнозує збільшення продажів з ЄС, Нової Зеландії, Білорусі та Уругваю. Проте, це зростання майже повністю компенсується падінням поставок із США, Бразилії і Аргентини, в той час як експорт з Австралії та Швейцарії, швидше за все, залишиться незмінним.

Очікується, що великі інтервенційні закупівлі сухого знежиреного молока в цьому році уповільнять зростання експорту з ЄС. Незважаючи на збільшення виробництва молока, загальні продажі молочних продуктів із США, як прогнозується, впадуть, оскільки на експортні можливості негативно вливають міцний долар США і більш жорстка конкуренція з боку інших експортерів.

Cargill побудує новий завод з виробництва преміксів

Компанія Cargill запустить на Філіппінах новий завод із виробництва розчинів преміксів для розширення своїх можливостей у галузі харчування тварин і задоволення зростаючого попиту з боку внутрішніх споживачів.

Завод працюватиме для забезпечення преміксами, в першу чергу, середніх і великих тваринницьких ферм, повідомляють у компанії.

За словами директора нового об'єкта Ноела Кіма, тваринництво розвивається, ферми консолідуються, ростуть і вимагають більш складних поживних розчинів.

111103
111103

«Новий комплекс дозволить значно збільшити кількість інноваційних пропозицій, які підвищать ефективність тваринництва, а також забезпечить якісними комплексними кормами», — сказав він.

Відзначається, що будівництво заводу розпочалося 25 жовтня 2016 року і завершиться в третьому кварталі 2017-го. Потужності складуть 20 тис. метричних тонн розчинів преміксів на рік. Завод забезпечить роботою місцеве населення: на об'єкті буде працювати 50 осіб.

Для довідки: Cargill — велика транснаціональна компанія, представлена в 70 країнах світу. Серед напрямків її діяльності — виробництво продуктів харчування, сільське господарство тощо.

Вибір читачів за тиждень

Відео