Орест Сарматський

Агро-новини 22 грудня

unnamed (27)

Новини аграрного сектору.

Україна отримає «голос» в Європейському об`єднанні трейдерів м`яса

Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» спільно з Союзом птахівників України з 1 січня 2017 року набувають членства у Європейському об’єднанні трейдерів м’яса та м’ясопродуктів UECBV (European Livestock & Meat Trading Union).

Про це говориться в повідомленні УКАБ.

unnamed
unnamed

Відмічається, що набуття членства в UECBV стало логічним продовженням більше ніж річної роботи обох асоціацій у європейському напрямку. Зокрема, протягом останніх років УКАБ активно долучався до євроінтеграційних ініціатив держави, прагнучи на рівні асоціацій, представлених в Брюсселі, переконати європейських колег у необхідності поглиблення співпраці з українським агробізнесом.

«Для нас надзвичайно важливо отримати «голос» у представництві такого поважного європейського об’єднання як UECBV. Це сприятиме поглибленню співпраці з інституціями ЄС, які ухвалюють рішення щодо розширення доступу до ринку європейських країн, налагодженню комунікації між галузевими представниками громадянського суспільства та підвищенню авторитету України в ЄС в цілому», — заявив президент УКАБ Алекс Ліссітса.

Думка: Кооперація дала стимул жителям села

Селяни почали вірити в те, що їх праця може бути прибутковою і приносити гарний дохід. Таку думку в ході круглого столу, на якому обговорювали перспективи співробітництва, потенційні законодавчі ініціативи й пріоритетні вектори розвитку кооперації, висловиви представники «Сварог Вест Груп», «Першого національного аграрного кооперативу», Фундації «Аграрна наддержава» та інші учасники ринку, повідомляє прес-служба Фундації.

unnamed (25)
unnamed (25)

Як звернули увагу учасники круглого столу, на сьогодні великі врожаї не гарантують аграріям високих прибутків. Навпаки, чим більше зернових — тим нижчі на них ціни. Це класична пастка, в яку потрапляють країни, орієнтовані на експорт сировини, а не готової продукції. Інакше працюють кооперативи, в них ставка робиться на готовий продукт із етикеткою hand made, що дозволяє реалізовувати його за цінами світового ринку.

За твердженням експертів, стратегія «житниця Європи» вже не працює, вони сходяться на думці, що ситуацію можна виправити шляхом об’єднання зусиль влади, великого бізнесу та дрібного фермерства. Для стимулювання створення кооперативів та зацікавлення інвесторів Міністерство аграрної політики та продовольства взяло участь в опрацюванні проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств».

«Станом на початок 2016 р. в Україні було зареєстровано 998 сільськогосподарських виробничих кооперативів та 1 026 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. Проте реальну господарську діяльність здійснює лише 54,9% з них. У галузевому розподілі це: молочарські — 156 (27,6%), із обробітку землі та збирання врожаю — 153 (27,1%), м’ясні — 17 (3,0%), плодоовочеві — 67 (11,8%), зернові — 36 (6,43%), із надання інших послуг — 135 (23,9%)», — відмітила радник міністра аграрної політики та продовольства Владислава Рутицька.

BASF вклав €21 млн в нову лінію з виробництва фунгіцидів

Компанія BASF відкрила нову, вже п’яту лінію з виробництва фунгіцидів на заводі агрохімікатів у м. Таррагона, Іспанія. Загальний обсяг інвестицій у розширення потужностей склав €21 млн, що дозволить збільшити обсяги виробництва на 25%.

unnamed (26)
unnamed (26)

Про це AgroPortal.ua повідомила прес-служба компанії.

Відмічається, що нова лінія випускатиме фунгіциди для захисту зернових культур, фруктів та овочів. Препарати, створені на основі сучасних високоефективних діючих речовин, гарантуватимуть аграріям максимальну надійність у боротьбі з хворобами рослин, вирощуванні високоврожайних культур і таким чином сприятимуть подальшому сталому розвитку сільського господарства. Загалом на щойно відкритій виробничій ділянці виготовлятимуться понад 60 різних формуляцій, більшість з яких після пакування і маркування призначена на експорт на різні ринки по всьому світу.

Вибір читачів за тиждень

Відео