Орест Сарматський

Агро-новини 26 січня

січ26

Житель Чернігівщини вирощував сільгоспкультури на військовому аеродромі

На Чернігівщині місцевий житель самовільно захопив більше 63 га земель оборони — частину ґрунтової злітно-посадкової смуги аеродрому «Прилуки» військової частини, розташованої в м. Прилуки. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

260101
260101

Місцевий житель за відсутності дозвільних документів з травня 2015 р. використовував земельну ділянку аеродрому для вирощування сільськогосподарських культур. Внаслідок таких дій державі завдано шкоду в розмірі понад 1 млн грн. Наразі йому загрожує позбавлення волі на строк до 2 років.

«Санкція ч. 2 ст. 197-1 КК України передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від 2 до 4 років або позбавлення волі на строк до 2 років», — сказано у повідомленні.

Швейцарці створили авто з садом на борту

Швейцарська компанія Rinspeed в січні 2017 року в Лас-Вегасі представить концепт екологічно чистого автомобіля, здатного замінити офісне приміщення, ще й з невеликим садом на борту.

Автомобіль з відповідною назвою — «Оазис» — обладнаний електричною силовою установкою й автопілотом, але головна його особливість — великий відсік під лобовим склом для вирощування рослин, передає «Популярна механіка».

Rinspeed запевняє, що в цьому саду досить місця, щоб вирощувати невеликі рослини, такі як редис, або дерева бонсай.

260102
260102

Oasis оснащений електронним «помічником» з голосовим управлінням, який вміє навіть робити фотографії за допомогою вбудованої камери і викладати її в «Інстаграм». Передня панель являє собою вигнутий екран з роздільною здатністю 5К і функцією розпізнавання жестів. Рульове колесо можна скласти в режимі автопілота і перетворити його на столик.

Показання приладів проектуються на лобове скло, а багажний відсік у задній частині електромобіля обладнаний підігрівом і охолодженням, щоб, за задумом швейцарців, перевозити в ньому піцу або роли.

Відзначається, що «Оазис» надає своєму власникові можливість каршерінга — за допомогою спеціального додатку можна вказати пункт призначення і знайти попутника за інтересами, щоб, наприклад, разом відправитися на концерт або в кіно.

SWIFT попередила банки у всьому світі про збільшення кіберзагрози

Міжнародна платіжна система SWIFT попередила про збільшення кіберзагрози для банків, оскільки хакери знайшли нові способи проведення атак.

Відповідний лист компанія розіслала банкам у всьому світі, повідомляє РБК.

Відзначається, що, згідно з нещодавно відкритими даними, SWIFT все ще перебуває в групі ризику через рік після того, як хакери в лютому вкрали $81 млн у Центрального банку Бангладеш.

«Банки, які використовують SWIFT, у тому числі центральні банки і комерційні банки, піддалися значній кількості атак, і в чверті з них хакерам вдалося вкрасти гроші», — зазначає видання з посиланням на заяву голови відділу безпеки клієнтів Стівена Гіндердале.

260103
260103

У листі SWIFT попередила своїх клієнтів, що хакери поліпшили свої методи кібератак, ставлячи під загрозу банківські системи. Одна з нових тактик, йдеться в листі, дозволяє використовувати програмне забезпечення, яке може отримати доступ до комп'ютерів, через які надаються послуги з технічної підтримки.

«На жаль, ми продовжуємо спостерігати випадки, коли хакери погрожували нашим клієнтам», — наголошується в листі SWIFT. Злодії надсилали їм помилкові платіжні інструкції через систему SWIFT.

Вибір читачів за тиждень

Відео