Орест Сарматський

Агро-новини 4 листопада

lyst04

Новини аграрного сектору

Стали відомі подробиці проведення АГРО-2017

Найбільша агропромислова виставка у Східній Європі «АГРО-2017» пройде з 7 по 10 червня 2017 р. у м. Києві.

XXIX Міжнародна агропромислова виставка «АГРО-2017» буде проходити за наступними тематиками, спеціалізованими виставками:

— ExpoAgroTech-2017 — сільськогосподарська техніка, обладнання та запасні частини;

— Біопаливо-2017 — поновлювані джерела енергії;

— Hi-Tech Агро-2017 — автоматизація, управління альтернативною енергетикою, GPS і GIS-технології;

— Organic-2017 — органічні продукти і технології;

— Animal'EX-2017 — домашні тварини, ветеринарія і товари для тваринництва;

— FishExpo-2017 — рибне господарство та рибальство;

— Рослинництво і агрохімія — агротехніка, агрохімія, екологічні продукти і технології, присадибне господарство, садівництво, городництво, рослинництво, теплиці;

— Agro Build — Expo-2017 — будівництво: техніка, БМЗ, будівельні матеріали;

— Агро-транспорт і логістика — забезпечення транспортування і зберігання продукції.

041101
041101

Під час роботи виставки будуть проводитися:

* науково-практичні заходи (конференції, круглі столи, симпозіуми, брифінги);

* презентації та дегустації різноманітної продукції;

* показ племінних коней та великої рогатої худоби;

* дегустація страв національної кухні.

«Організатором виставки виступає Міністерство аграрної політики та продовольства України, розпорядником виставки — ТОВ «ТД «Промфінінвест», — йдеться у повідомленні.

Данія має намір повністю зробити фермерів органічними

До 2020 р. Данія має намір стати на 100% «органічною країною», повідомляє Вaker tilly.

З цією метою у 2015 р. був затверджений Органічний план дій, який передбачає подальший розвиток і збільшення обсягів виробництва органічної продукції.

Його мета — до 2020 р. подвоїти площі вирощування органіки, у порівнянні з наявними на 2007 р.

План складається з 67 пунктів і зачіпає як активне впровадження методів ведення органічного сільського господарства, так і фінансову допомогу виробникам органічної продукції. Крім цього, плануються інвестиції в розвиток нових технологій та ідей, пов'язаних з органікою. Не менш важливою метою є розробка програм стимулювання попиту на органічну продукцію.

Для реалізації такого амбітного проекту у тому ж році було виділено значну суму у розмірі €53 млн.

041102
041102

Близько 7% землі в Данії вже використовується під органічне сільське господарство, а до 2020 р. їх кількість має досягнути 15%.Земля, що знаходиться в державному користуванні, буде оброблятися з використанням тільки органічних і біодинамічних методів ведення сільського господарства. Ключове завдання, яке стоїть перед урядом, — залучення до реалізації плану якомога більшого числа приватних землевласників.

Щоб зацікавити фермерів, їм необхідно показати переваги такого переходу. Тому з бюджету були виділені великі суми грошей на інвестування в дослідження з органічної продукції, на програми ознайомлення населення і просування в суспільство ідей корисності цієї продукції. Окремим пунктом було винесено витрати на консультування працівників агросектору, зацік авлених в переході до виробництва органічного продукту.

Але великі витрати виправдані: вони необхідні для генерування попиту, адже стабільний і високий дохід — найкращий інструмент переконання.

Аграрії Херсонщини економлять пальне завдяки дронам

Аграрії у Херсонській області активно застосовують переваги малої авіації у сільському господарстві, повідомляє Тraktorist.ua з посиланням khersonci.com.ua.

Дослідне господарство «Асканійське» у Каховському районі Херсонщини стало одним з перших сільгосппідприємств області, яке обзавелося власним безпілотним літальним апаратом.

041103
041103

Дрон вартістю у $1,5 тис. служить аграріям для обльоту полів, і у цій якості він дуже ефективний для сільськогосподарського виробництва. Адже раніше для того, щоб визначити, де і коли вносити хімікати, починати полив агрономи просто об'їжджали угіддя на машинах, залишаючи частину врожаю під їх колесами. Тепер досить підняти у повітря безпілотник, і він у режимі реального часу швидко передасть картину, по якій можна у точності визначити стан тих чи інших культур.

«А це ще й економія часу і пального. Так що за сезон витрати на придбання дрона цілком окупилися», — вважає директор «Асканійського» Віктор Найдьонов.

Вибір читачів за тиждень

Відео