Орест Сарматський

Агро-новини 8 лютого

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Кутовий назвав пріоритети, за якими буде надаватися перевага у фінансуванні фермерів

Постановою Кабінету Міністрів України  «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам» удосконалено механізм використання коштів, спрямованих на фінансову підтримку фермерських господарств — переможців конкурсу.

Про це в інтерв’ю Kurkul.com заявив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий.

За його словами, удосконалено також процедуру проведення відбору переможців конкурсу, збільшено граничну суму фінансової підтримки фермерських господарств на поворотній основі до 500 тис. грн.

080201
080201

Також розширено коло напрямів надання фінансової підтримки та встановлено пріоритети, за якими буде надаватись перевага при визначенні переможців конкурсного відбору.

До таких належить:

* членство у сільськогосподарському обслуговуючому кооперативі;

* провадження діяльності з вирощування та розведення великої рогатої худоби;

* обробіток земельних ділянок площею не більше 500 га;

* закладення молодих плодово-ягідних та виноградних насаджень;

* перехід до виробництва органічної продукції (сировини).

На Хмельниччині побудують завод з виробництва біометану із соломи

Після переробки соломи утворюється органічне добриво, яке містить корисні речовин і який можна вносити у ґрунт

На Хмельниччині планується будівництво еко-заводу з виробництва біометану із соломи, повідомляє прес-служба Хмельницької ОДА.

У заводу з виробництва біометану відсутній шкідливий вплив на навколишнє середовище, а після переробки утворюється органічне добриво, яке містить велику кількість корисних речовин і може бути внесеним назад у ґрунт.

Для реалізації цього проекту під головуванням т.в.о. першого заступника голови Хмельницької ОДА Олега Гуменного відбулася робоча зустріч з представниками компанії VERBIO VereinigteBioEnergie AG (Німеччина) разом з компанією OZONE Investment LLC.

080202
080202

Вже визначено технічні характеристики земельних ділянок можливих для розміщення заводу. Наразі представники компанії оглянули дев’ять земельних ділянок у Волочиському, Дунаєвецькому, Славутському, Красилівському та Ярмолинецькому районах.

«Представниками компанії VERBIO VereinigteBioEnergie AG представлено документи, що підтверджують відсутність шкідливого впливу на навколишнє середовище при спалюванні соломи та наголошено на використанні тільки живих бактерій, адже в результаті переробки сировини утворюється гумус, який в подальшому може використовуватися у сільському господарстві», — сказано у повідомленні.

Вінниччина зібрала найбільший урожай яблук в Україні

Минулого року садівники Вінниччини зібрали 310 тис. т яблук. Це знову найбільший урожай в Україні, повідомили в корпорації «Вінницясадвинпром», пише «УНН-Центр».

080203
080203

«У цілому у 2016 році область зібрала 310 тис. т яблук. Зокрема, підприємства регіону виростили 168 тис. т яблук. Такий урожай знову вивів Вінниччину в лідери серед регіонів України. Другу сходинку, однак із набагато нижчим показником, посідає Чернівецька область»,- розповіли в корпорації «Вінницясадвинпром».

Загалом 40% яблук, вирощених цьогоріч в Україні, зібрали у Вінницькій області.

Вибір читачів за тиждень

Відео