Пільгові норми споживання тепло-, газо- і електропостачання стали ще нижчими

газові тарифи для населення

Неприємну несподіванку підкинув уряд тернополянам, що належать до пільгових категорій населення - Кабінет міністрів України своєю постановою від 6 лютого зменшив соціальні норми споживання газу, тепло- й електропостачання з 1 травня 2017 року.

Відтак з новими корективами соцнорми споживання газу для мешканців Тернополя та області зменшилися з 5,5 до 5 куб. м на 1 кв. м опалювальної площі — це затверджено постановою КМУ №317 від 27.04.2016 р. Якщо порівнювати з попередніми нормами, то протягом опалювального сезону 2015/2016 діяла норма 7 куб. метрів газу на 1 кв. метр опалювальної площі. А ось норма споживання електроенергії наразі залишається незмінною – 65 кВт на 1 кв. метр опалювальної площі.

Такі зміни в першу чергу відчують на собі тернополяни-пільговики, які проживають у приватних будинках (1-2 поверхи) або в будинках на 3-4 поверхи. Щодо мешканців багатоповерхівок (5 і більше поверхів), то вони можуть навпаки навіть опинитися у кращому становищі, бо уряд переглянув коригуючі коефіцієнти для розрахунку розміру витрат електричної енергії, природного газу та інших видів палива на потреби опалення. Тепер для споживачів, що проживають у будинках з 5 і більше поверхами, встановлено такі самі коефіцієнти, як для 3-4-поверхових будівель.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео