Алкоголю не місце на полі

1496732252_59329ef277d4e-18920926-826784867477269-7022748011646003357-o

Не вживати алкоголю та не відпочивати у не відведених місцях під час роботи застерігають страхові експерти з охорони праці працівників, що збирають врожай.

Керівникам, аби запобігти травматизму і навіть смерті на полі, рекомендують проводити інструктажі, навчання та перевіряти знання у відповідальних за охорону праці. Також радять облаштувати спеціальні місця для відпочинку та майданчики для зберігання техніки та паливно-мастильних матеріалів. Повинна бути розроблена і відповідна схема заїздів та виїздів із зазначенням дозволених поворотів та зупинок. Усі ці нудні, на перший погляд, правила можуть врятувати комусь життя.

- Статистика виробничого травматизму в АПК показує, що найбільше нещасних випадків стається на механізованих процесах у рослинництві. Для них характерна велика кількість небезпечних та шкідливих виробничих факторів, що є постійним джерелом небезпеки для працівників сільськогосподарського виробництва, – пояснює Олександр Михальчук, страховий експерт з охорони праці Кременецького відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео