Анастасія Кисіль

Автопарк та гроші братів Козаків, яких підозрюють у привласненні благодійних коштів, відправлять армії

У підозрюваних вилучили 8 автомобілів, які вже завтра, 21 травня, виїжджають до захисників, які воюють на Луганщині, запевняють у військовій адміністрації

Вісім авто та понад п’ять мільйонів гривень, які належать Івану та Андрію Козакам, - волонтерам підозрюваним у привласненні благодійних коштів, віддадуть Збройним силам України. Про це повідомив  голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш під час брифінгу 20 травня.

Серед автомобілів - два, які брати оформили на себе, а також інші - які придбали під приводом передачі ЗСУ. 

Завтра 8 машин виїжджають на передову. Щодо коштів, які знаходяться на рахунках підозрюваних, а це близько 5 мільйонів гривень та вилучена готівка, - зараз ми пропрацьовуємо механізм, щоб ці кошти потрапили у  ЗСУ. Вони підуть на закупівлю зброї та паливно-мастильних матеріалів, - каже він.

Всі авто поїдуть у Луганську область, додає начальник Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол. Він зазначає, що вилучені транспортні засоби преміум-класу коштують приблизно по 12 тисяч доларів. 

Нагадаємо, нещодавно поліція затримала двох керівників благодійного фонду з Тернопільщини. За версією слідства, чоловіки збирали кошти на ЗСУ, половину з яких привласнювали собі. 

12 травня за рішенням Тернопільського міськрайонного суду Івана і Андрія Козаків взяли під варту просто із зали суду, призначивши заставу у розмірі понад 1 мільйон гривень. Станом на 20 травня інформації про внесення застави немає. 

До слова, у Тернополі також затримали «волонтера», якого підозрюють у привласненні коштів за продаж неіснуючої амуніції. Отримавши передплату за бронежилети, шоломи, аптечки, чоловік зникав, ошукавши 30 людей. Загальна сума збитків сягає пів мільйона гривень, встановили у поліції.

Фото з фейсбук-сторінки Володимира Труша, Нацполіції, Терену

Вибір читачів за тиждень

Відео