Ростислав Фук

Бажаючи придбати авто для ЗСУ, жителі Тернопільщини втратили понад 380 тисяч гривень

Правоохоронці вживають заходи, аби встановити та притягнути причетних до відповідальності

Двоє жителів сіл Тернопільського району хотіли придбати автомобілі для Збройних Сил України, однак потрапили у чергову шахрайську пастку. Чоловіки знайшли оголошення в месенджерах про доставку за нижчою ціною, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

49-річний мешканець Козлівської громади розповів, що зв’язався із продавцем авто і домовився про купівлю мінівена «Volkswagen Transporter». Потерпілий здійснив дві транзакції й перерахував 82 тисячі на вказаний банківський рахунок. Після отримання грошей псевдопродавець на зв’язок більше не виходив.

У 30-річного жителя Теребовлянської громади шахраї видурили 300 тисяч гривень. Чоловік каже, на одному із сайтів побачив оголошення про купівлю автомобіля з-за кордону за 85 тисяч гривень. Спілкувався із продавцем в одній із соціальних мереж. Шахрай запевнив, що на страхування транспортного засобу та інші витрати потрібні ще кошти. Потерпілий декількома платежами перерахував обумовлену суму. Після цього псевдопродавець наполіг, аби покупець скинув ще кошти або не прижене бажане авто. Тоді чоловік зрозумів, що став жертвою шахрайської схеми.

Дані події слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування. Правоохоронці вживають заходи, аби встановити та притягнути причетних до відповідальності.

Поліцейські наголошують жителям області: не надсилайте кошти невідомим особам. Переконайтеся чи дійсно автомобіль існує, а посередник - не черговий шахрай. Ретельно вивчайте інформацію про продавця, зазначену в оголошеннях, шукайте відгуки інших клієнтів в Інтернеті. Можливо хтось із людей вже став жертвою аферистів і про це попереджає, – йдеться в повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео