Олеся Поліщук

Бережанська ОТГ шукає кандидатів на посади сільських старост

Volunteer-Hands-Large

Бережанська міська рада оголосила про відбір кандидатур на посади старост у старостинські округи Бережанської міської територіальної громади.

- До громади, окрім міста Бережани, входять також сільські населені пункти, які об'єднані в 9 старостинських округів, - кажуть в Бережанській міській раді. - Ключовою особою для представництва інтересів селян в органах місцевого самоврядування є староста. Тому процес відбору кандидатур на ці важливі посади має бути максимально прозорим та відкритим.

До участі у відборі кандидатів на старост, яких буде рекомендовано Бережанській міській раді для призначення, запрошуються активні, креативні, цілеспрямовані особи, які можуть і хочуть брати активну участь у розвитку сільської місцевості, дбати про добробут і працювати на покращення умов життєдіяльності жителів громади.

Відбір відбуватиметься в 3 етапи.

Під час першого з них особи, які мають бажання очолити старостинський округ, можуть, до 15 січня 2021 року, подавати свої заявки, заповнивши форму за посиланням або ж підготувати резюме і подати у Бережанську міську раду (м.Бережани, вул.Банкова, 3).

На другому етапі найбільш вмотивовані кандидати будуть запрошені на громадські слухання у кожному із старостинських округів, де матимуть змогу виступити перед людьми і запропонувати своє бачення розвитку округу та громади в цілому. Мешканці села зможуть підтримати того чи іншого кандидата.

Затверджена місцевими жителями округу кандидатура буде рекомендована депутатам для голосування. Це й буде заключним – третім етапом відбору.

Крім визначених законом вимог, до претендентів на посади старости бажані: місцеве проживання або походження чи досвід роботи в сільській місцевості з можливістю проживання на території старостинського округу після призначення;  володіння комп'ютером; готовність до відряджень та навчання, бажання вдосконалювати свої навички.

Також важливим є вміння забезпечувати ефективну комунікацію місцевої влади із жителями округу, ініціативність та організація заходів у окрузі, відкритість та прозорість в роботі, вміння та бажання працювати в команді, готовність звітувати перед жителями про результати роботи.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео